Eksperti paziņo kad Latvijā beidzot sāksies īsts rudens

Atklājusies informācija liecina, ka Latvijā drīzumā sāksies īsts rudens. Temperatūra sāks samazināties, un rudens vaibsti kļūs arvien izteiktāki, piedāvājot īstus rudens laikapstākļus ar vēsākiem un mākoņainākiem periodiem.

 

Meteorologs Jānis Trallis un dabas vērotājs Vilis Bukšs ir vienisprātis par to, ka septembra otrajā pusē Latvijā būs sajūtamas rudens vēsmas, kas iezīmēs rudens sākumu.

 

Daloties ar jaunākajiem laika apstākļu prognozēm, Trallis norāda, ka pirmdiena Latvijā vēl būs vasarīgi karsta, bet pēc tam laiks kļūs vēsāks.

 

“Trallis prognozē, ka līdz sestdienai daudzviet Latvijā būs lietusgāzes, dažkārt arī ar pērkonu. Pēc šīs dienas atmosfēras spiediens paaugstināsies, un nokrišņu daudzums samazināsies. Līdz nākamās nedēļas sākumam gaidāms silts laiks, īpaši svētdien un pirmdien temperatūra var sasniegt +27°C, bet pēc tam temperatūra, visticamāk, pazemināsies.”

Arī dabas vērotājs Vilis Bukšs, komentējot laikapstākļus septembrī savā blogā, ir saskaņā ar Tralli, prognozējot līdzīgus laika apstākļus.

 

“Vilis Bukšs raksta, ka septembra otrajā pusē, īpaši ap Rudenājiem (21. septembris), laikapstākļos sāks dominēt rudens pazīmes.”

 

Septembra otrajā pusē gaidāmas vairākas dienas ar īslaicīgiem nokrišņiem un vēsāku laiku, kad temperatūra svārstīsies no +13 līdz +18 grādiem. Dažās pilnmēness naktīs termometra rādījums var pietuvoties nulles grādam.

Pirms Miķeļiem (29. septembris) gaidāmas vairākas dienas ar mākoņainu laiku, bieži īslaicīgu lietu un temperatūru, kas svārstīsies no +15 līdz +20 grādiem.

Atklātas jaunākās nepatīkamās ziņas par Šumahera ģimenes piedzīvoto

Septembra beigās laiks var kļūt vēsāks, ar dienas temperatūru, kas nepaaugstinās virs +15 līdz +18 grādiem. Dažviet iespējamas arī nakts salnas un nelieli nokrišņi.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment