Eksperts atklāj, kāpēc darba intervijās piedāvā kafiju – tas var atklāt daudz par tevi

Dīvaini jautājumi un prasības

Šie testi ir paredzēti, lai novērtētu nestandarta domāšanu un radošumu. Piemēram, augsta līmeņa vadītājs varētu lūgt kandidātus aprakstīt sarkano krāsu. Šādiem jautājumiem parasti nav vienas pareizas atbildes, un kļūda būtu, ja kandidāts izvēlētos neizteikt nekādu viedokli.

Tikšanās ar kolektīvu

Daži personāla daļas darbinieki tūlīt pēc pārrunām iepazīstina kandidātu ar kolektīvu. Šāda iepazīstināšana bieži vien ir pēdējā pārbaude. Varat būt droši, ka personāla daļas darbinieks pēc tam aptaujās kolektīvu, lai noskaidrotu viņu viedokli par topošo kolēģi. Protams, intervētājs rūpīgi novēros arī kandidāta reakciju uz šādu pārbaudi.

Ejot uz darba pārrunām, jābūt uzmanīgam pret katru detaļu. Ir vadītāji, kuri, piemēram, dod priekšroku pieņemt topošos darbiniekus virtuvē.

 

Sarunas laikā viņš piedāvāja kandidātam tasi kafijas un tad uzmanīgi vēroja, kā viņš to dzer un ko dara ar tasi pēc tam. Kandidātus, kuri atstāja netīru tasi jebkurā vietā, viņš neuzskatīja par cienījamiem.

Citam personāla daļas darbiniekam bija ieradums intervijas vidū „nejauši” nomest pildspalvu. Viņš vēroja kandidāta zemapziņas reakciju uz šo situāciju. Kandidāti, kuri nekavējoties pacēla pildspalvu, viņa acīs izpelnījās uzticību.

Pārrunu noslēpumi: pēdējais padoms

Kā tu vari redzēt, vēlme pārbaudīt kandidātus reizēm pārsniedz pieņemamas robežas. Iesaku laipni noslēgt sarunu, ja tā kļūst nepatīkama. Darbs ar cilvēkiem, kuri nav pārāk saprotami, nav vērts ne uz finansiālo, ne uz veselības labumu. Veiksmi atrast darbu, kas tev ir cienīgs!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment