Eksperts dalījās ar drošāko veidu, kā noņemt dzeltenus traipus no drēbēm

Eksperts dalījās ar ātru un vienkāršu veidu, kā reizi par visām reizēm atbrīvoties no dzelteniem traipiem uz baltām drēbēm.

Kad sviedri reaģē ar antiperspirantu, veļas mazgāšanas līdzekļa vai baktēriju ķīmiskajām vielām, var rasties kaitinoši dzelteni traipi. Situācija pasliktinās karstumā, padarot traipus vēl pamanāmākus.

Kā atbrīvoties no traipiem

Nika Šekloka dalījās ar padomu, kā atbrīvoties no traipiem, izmantojot divus pamata līdzekļus: cepamo sodu un etiķi.

Lai to izdarītu, uz traipa jāuzklāj neliels daudzums dzeramās sodas, veca zobu birste jāpiemērc etiķī un ar iemērktās birstes palīdzību šī soda jāieziež traipā. Sodai, sajaucoties ar etiķi, veidosies pastas konsistence. Pēc tam pasta jāatstāj uz pusstundu un tās atlikumi jānoņem ar tīru mitru drānu.

Sārmainā soda neitralizē skābi, tāpēc tā labi darbojas kopā ar etiķi. Sodai piemīt abrazīvas īpašības, kas ļauj tai izspiest netīrumu daļiņas.

Ir vēl vairāki citi efektīvi veidi, kā no apģērba noņemt dzeltenus traipus.

Soda, ūdeņraža peroksīda un ūdens maisījums

Nelielā traukā vienādās daļās samaisiet dzeramo sodu, ūdeņraža peroksīdu un ūdeni. Uzklājiet maisījumu uz traipa un ar birstīti ierīvējiet to audumā. Atstājiet to iedarboties pusstundu līdz stundu atkarībā no piesārņojuma pakāpes un mazgājiet parastajā veidā.

Etiķis un sāls

Ūdens spainī  ielejiet pusi glāzes etiķa un pusi glāzes sāls. Ievietojiet netīrās drēbes maisījumā un atstājiet vismaz uz trīsdesmit minūtēm, ik pa laikam samaisot. Pēc tam mazgājiet baltas drēbes kā parasti. Etiķis palīdz arī noņemt traipus no veļas mazgāšanas līdzekļiem un dezodorantiem.

Zobu pasta

Lai dzelteno traipu balinātu, varat uzklāt zobu pastu tieši uz dzeltenā traipa. Ar vecu zobu birstīti berzējiet zobu pastu pa visu traipu, līdz traips izkūst. Kad traips ir iztīrīts, izmazgājiet drēbes, lai noņemtu zobu pastu.

Lasi vēl: Rēzija Kalniņa atklāj īsto iemeslu, kāpēc viņa izlēma pamest Dailes teātri

Amonjaks

Sajauciet vienādas amonjaka un ūdens daļas un uzlejiet to uz dzeltenā traipa, ļaujot tam iesūkties. Ļaujiet tam nožūt un pēc tam apģērbu izmazgājiet. Ja amonjaks nav pieejams, varat izmantot ūdeņraža peroksīdu.

Citronu sula

Citronu sula izgaismo dzeltenus traipus uz baltām un gaišām drēbēm. Lai tā būtu efektīvāka, uzklājiet tīru citronu sulu uz visa traipa un atstājiet apģērbu saulē uz visu dienu.

Pēc tam izmazgājiet ar rokām vai veļas mazgājamajā mašīnā, lai noņemtu citronu sulu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment