Šādus salātus var saukt par “slinkajiem makaroniem”, jo ēdienu pagatavošana ir diezgan līdzīga. Tomēr šāds vienkāršs ēdiens būs lieliskas vakariņas.
Par to, kā pagatavot sātīgus salātus ar makaroniem, lasiet tālāk.
Sastāvdaļas makaronu salātiem
Makaroni – 150-200 g
Sarkanais sīpols (neliels) – 1
Paprika – 3
Garšaugi (pētersīļi, spināti, dilles, rukola, baziliks) – sauja
Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
Franču sinepes – 0,5-1 ēdamkarote
Grieķu (vai nesaldināts) jogurts – 5 ēdamkarotes
Sāls – pēc garšas;
Pipari – pēc garšas;
Garšvielas – pēc garšas
Kā pagatavot makaronu salātus
Lai pagatavotu makaronus, vispirms makaroni ir jāizvāra. Jūs varat izvēlēties jebkurus, atbilstoši savai gaumei. Katliņā ielej ūdeni, sāli un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Pēc tam katlā ieberiet makaronus un vāriet līdz gatavībai saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Šajā laikā jānomazgā garšaugi un paprika, kā arī jānomizo sīpols.
Garšaugi – pētersīļi, spināti, dilles, rukola, baziliks – jānosusina un jāsasmalcina ar nazi. Sīpolus sagriež ripiņās. Šai sastāvdaļai jābūt nedaudz, tāpēc, ja sīpols ir vidējs vai liels, izmantojiet tikai pusi.
Paprikas jānovieto uz cepšanas paplātes un jāieliek labi sakarsētā cepeškrāsnī, cep dārzeņus, līdz tie kļūst mīksti – to var pārbaudīt ar dakšiņu vai zobu bakstāmo. Pēc tam paprikas uzmanīgi jānoņem, pagaidot, līdz dārzeņi nedaudz atdziest.
Šo gatavošanas metodi var aizstāt ar blanšēšanu (applaucēšanu), aplejot papriku ar verdošu ūdeni uz 10 minūtēm. Pēc tam dārzeņi jāieliek aukstā ūdenī – temperatūras starpība izraisa mizas nolobīšanos.
Nomizotā paprika jāsagriež plānās šķēlītēs. Dziļā bļodā ieber izvārītos makaronus, notecinot no tiem šķidrumu, pievieno papriku, sīpolus un garšaugus.
Salātus pārlej ar augu eļļu un sinepēm (to daudzumu var samazināt atbilstoši savām vēlmēm) un samaisa. Pēc tam pievieno sāli, piparus, garšvielas un nesaldinātu jogurtu vai mērci, vēlreiz kārtīgi samaisa – un makaronu salātus var likt uz šķīvjiem.