Elektrības taupīšana mājā: veidi un līdzekļi

Kad esam sakārtojuši jautājuma ārējo pusi, tagad pāriesim pie sadzīves ierīcēm, kas ir mūsu mājās. Vecais ledusskapis būtu jānomaina pret jaunu, pat ja tas joprojām darbojas diezgan labi. Lai izvēlētos optimālo energotaupības klasi, vislabāk ir apstāties pie A++ vai vismaz A+ klases. Šādi ledusskapji ir par vairāk nekā 30 % ekonomiskāki par saviem “vecākajiem” kolēģiem. Turklāt, ja nodrošināsiet pienācīgu sienu ventilāciju, ledusskapis sildīs mazāk. Nenovietojiet to tuvu plītij vai nišā un neielieciet tajā vēl siltus ēdienus, tas arī var samazināt jūsu izmaksas.

Veļas mazgāšanas mašīna ir vēl viena “čakla” ierīce. Varu droši pateikt, ka daudzas lietas un daudzu veidu netīrumus lieliski izmazgā 30-40 grādu temperatūrā.

Virtuve: arī šeit ir mazi noslēpumi

Vēl viens veids, kā ietaupīt naudu, ir izmantot indukcijas plīti, tā patērē mazāk enerģijas. Uzkarsējiet ūdeni tējkannā, nevis uz elektriskās plīts, un noņemiet kaļķakmeni no pašas tējkannas. To var viegli izdarīt, ielejot ūdenī nedaudz citronskābes un uzvāra to.

Arī putekļsūcējs jātīra biežāk, lai tas nepārkarst.

Grīdas apkure arī ietaupīs jūsu naudu, jo tā ir ekonomiskāka nekā eļļas sildītājs. Un nekaitēs arī mājas siltināšana ziemai.

Droši vien, lasot šo rakstu, jūs, iespējams, domājat, ka veikt šādas pārmaiņas savā mājoklī ir pārāk dārgi, pat lai ietaupītu naudu. Ierīces ir dārgas, un grīdas apsildes ierīkošana ir īslaicīgas neērtības visiem ģimenes locekļiem. Tomēr, ilgtermiņa ieguvums noteikti būs jūtams.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment