Elektroenerģijas cenas Baltijā pagājušajā nedēļā pieauga, iespējams, pieaugošā pieprasījuma dēļ

Pagājušajā nedēļā vidējā elektroenerģijas cena Latvijā un Lietuvā bija 160,86 USD/MWh, kas salīdzinājumā ar iepriekšējās nedēļas datiem pieauga par 14%. Igaunijā elektroenerģijas cena pieauga par 15% līdz 160,60 eiro/MWh, ziņo uzņēmums “Latvenergo”.

Uzņēmumā skaidroja, ka “Nord Pool” sistēmas cenas samazinājums daļēji skaidrojams ar vēja elektrostaciju attīstības pieaugumu Ziemeļvalstīs, kā arī energoresursu cenu samazināšanos.

Tikmēr elektroenerģijas cenu pieaugumu Baltijā galvenokārt ietekmēja vēja ražošanas samazinājums reģionā par 31%, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļas apjoma datiem. “Nord Pool” reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 74,12 GWh, bet attīstības apjomi – 80,44 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs 2016. gadā samazinājies par 3% līdz 486 GWh. Elektroenerģijas patēriņš Latvijā samazinājies par 1% līdz 124 gigavatstundām.

Igaunijā patērētais elektroenerģijas apjoms pagājušajā nedēļā bija 157 GWh, kas ir par 1% mazāk nekā nedēļu iepriekš. Savukārt Lietuvā patēriņš kritās par 5%, un tas bija 205 GWh. Elektroenerģijas ražošana Baltijas valstīs samazinājās par 9%, un tika saražoti 235 GWh.

Latvijā elektroenerģijas ražošana pagājušajā gadā samazinājās par 14% līdz 46 GWh. Igaunijā elektroenerģijas ražošana samazinājās par sešiem procentiem līdz 128 gigavatiem. Lietuvā ražošanas apjomi saruka par 11% līdz 61 GWh.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment