Pagatavošana:
Uzkarsē pienu līdz 40 grādiem, ieber cukuru, sāli, 1 ēdamkaroti miltu un raugu un atstāj uz 20 minūtēm.
Kad ieraugs ir gatavs, var pa daļām pievienot sviestu un izsijātus miltus, nepārtraukti maisot mīklu.
Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 1 stundu.
VIDEO:
Lasi vēl: Šīs tālruņa paroles var uzlauzt dažu sekunžu laikā: nekavējoties nomainiet tās
Sadaliet mīklu vairākās vienādās bumbiņās, izveidojiet no tām plakanas kūkas un ievietojiet iekšā pildījumu.
Atkal atstāj uz 20 minūtēm, pēc tam liek uz cepšanas paplātes, apsmērē virsu ar olas dzeltenumu un cep 180 grādos 25-30 minūtes.
Tevi arī varētu interesēt
Tevi noteikti interesēs
- Torte “Āboli sniegā” – vienkārša un ātra vecmāmiņas recepte gardam desertam, kas burtiski kūst mutē
- Iedzīvotāji tiek aicināti sagatavoties “temperatūras svārstībām” ziemas sākumā: ”Viegli nebūs”
- Es aizvedu vīra veco dīvānu uz Getliņu izgāztuvi, bet viņš, kad uzzināja, metās uz turieni to atgūt – stāstu kāds iemesls
- Andreja diena 30. novembrī: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē – līdz pat decembra vidum var būt ļoti nepatīkams laiks
- Kaimiņiene (75) no Ziepniekkalna palūdza man apliet puķes dzīvoklī, kad es pamanīju kas stāv uz galda – vairs nesveicinos ar viņu
- Piparkūku torte bez cepšanas — ļoti vienkāršs un maigs deserts, kas vienmēr pazūd no galda acumirklī









