Lai gan maize ir ēdiens, kas sader kopā ar teju visu, tai ir viens trūkums. Grūti atrast produktu, kas bojājas ātrāk.
Lai maize ātri nebojātos, ir divi risinājumi. Vai nu izvēlieties mazāku klaipu, vai izmantojiet šo nelielo triku un baudiet svaigu maizi visu nedēļu.
Kāpēc maize sapelē?
Vienlaikus vienkāršs un sarežģīts jautājums, par kuru lielākā daļa no mums vispār nekad neaizdomājas. Viss ir saistīts ar fiziku un ķīmiju: cietei, kas ir būtisks lielākās daļas maizes izstrādājumu elements, dabiskā stāvoklī ir kristāliska struktūra.
Lasi vēl: Diētiskie cepumi ar biezpienu: ar šo recepti tiks galā pat iesācēji
Taču, ja cietei pievieno ūdeni vai to uzkarsē, kristāli izstiepjas un zaudē savu cietību. Kad gatavais produkts tiek atdzesēts, ciete atkal lēnām pārvēršas kristālos. Gaisa pieejamība šo procesu tikai paātrina, un tas notiek pat desmit reizes ātrāk.
Svaigas maizes galvenais noteikums varētu būt šāds: ilgāk saglabāt garozu, lai tā pasargātu mīkstumu no gaisa.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Ja jūsu dzimšanas datumā ir šie maģiskie skaitļi, jūs esat gluži kā sargeņģelis saviem tuvajiem
- Izvēlies savu putnu un uzzini, kas jūs sagaida jau tuvākajā nākotnē
- Ņemu glāzi griķu, kāpostu un pagatavoju ātrās vakariņas: šādu ēdienu var ēst arī teju katru dienu un neapniks
- Dzīvoklis Zviedrijā ar āķi: vispirms ievācies, tad gribas aizbēgt no tā, lai gan šādi dzīvo paši zviedri
- Latviešu dziedniece aicina sekot 12 ticējumiem sēru laikā, kad viņsaulē aizgājis jums tuvs cilvēks
- Kā pasargāt galvu no aukstuma un izskatīties skaisti: galvassegas izvēle sievietēm 50+