Lai gan maize ir ēdiens, kas sader kopā ar teju visu, tai ir viens trūkums. Grūti atrast produktu, kas bojājas ātrāk.
Lai maize ātri nebojātos, ir divi risinājumi. Vai nu izvēlieties mazāku klaipu, vai izmantojiet šo nelielo triku un baudiet svaigu maizi visu nedēļu.
Kāpēc maize sapelē?
Vienlaikus vienkāršs un sarežģīts jautājums, par kuru lielākā daļa no mums vispār nekad neaizdomājas. Viss ir saistīts ar fiziku un ķīmiju: cietei, kas ir būtisks lielākās daļas maizes izstrādājumu elements, dabiskā stāvoklī ir kristāliska struktūra.
Lasi vēl: Diētiskie cepumi ar biezpienu: ar šo recepti tiks galā pat iesācēji
Taču, ja cietei pievieno ūdeni vai to uzkarsē, kristāli izstiepjas un zaudē savu cietību. Kad gatavais produkts tiek atdzesēts, ciete atkal lēnām pārvēršas kristālos. Gaisa pieejamība šo procesu tikai paātrina, un tas notiek pat desmit reizes ātrāk.
Svaigas maizes galvenais noteikums varētu būt šāds: ilgāk saglabāt garozu, lai tā pasargātu mīkstumu no gaisa.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Es aizvedu vīra veco dīvānu uz Getliņu izgāztuvi, bet viņš, kad uzzināja, metās uz turieni to atgūt – stāstu kāds iemesls
- Kāpēc sīpolus un burkānus necep kopā: noslēpums, kas atklās jebkura ēdiena garšu
- Ko nevajadzētu darīt 1. decembrī – dienā, kad Visums piepilda vēlmes, bet ne visas
- Andreja diena 30. novembrī: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē – līdz pat decembra vidum var būt ļoti nepatīkams laiks
- Kaimiņiene (75) no Ziepniekkalna palūdza man apliet puķes dzīvoklī, kad es pamanīju kas stāv uz galda – vairs nesveicinos ar viņu
- Torte “Āboli sniegā” – vienkārša un ātra vecmāmiņas recepte gardam desertam, kas burtiski kūst mutē








