Elona Maska 56 miljardu ASV dolāru alga: Tesla, kritiķi strīdas par to, kā atrisināt juridisko strīdu

Tesla un Elona Maska atalgojuma pretinieki piektdien “saķīvējās” par to, kā atrisināt juridisko ķibeli, kas ir aptvēris uzņēmuma vadītāja 56 miljardus ASV dolāru lielo atalgojuma paketi un miljardiem dolāru lielās iespējamās juridiskās izmaksas, ko radījusi šī lieta.

Tesla tiesas iesniegumā norādīja, ka Delavēras tiesnesei būtu jāatzīst Tesla akcionāru balsojums par atalgojuma paketi un jāatceļ viņas janvāra lēmums, ar kuru kompensācija tika anulēta.

Atbildot uz to, akcionāru advokāti norādīja, ka balsojumam par Muska atalgojuma ratificēšanu nav juridisku seku un vienīgais veids, kā Tesla var apstrīdēt janvāra nolēmumu, ir pārsūdzēt to Delavēras Augstākajā tiesā.

Akcionāru advokāti sacīja, ka pirms Tesla var iesniegt apelāciju, kanclerei Kathaleen McCormick ir jānosaka juridiskais honorārs, kas uzņēmumam būtu jāpiespriež viņiem samaksāt par uzvarētu lietu.

Iepriekš viņi bija pieprasījuši 29 miljonus Tesla akciju, kuru vērtība pārsniedz 5 miljardus ASV dolāru. Taču piektdien viņi paziņoja, ka Tesla kā alternatīvu varētu samaksāt vismaz 1,1 miljardu ASV dolāru skaidrā naudā, kas būtu attaisnojams ar tiesas precedentu, lai gan viņi to raksturoja kā “netaisnīgi zemu”.

Tesla un akcionāra Ričarda Tornetas (Richard Tornetta), kurš iesūdzēja Tesla tiesā par atalgojuma paketi, juridiskā  komanda ir cīnījusies par labāko veidu, kā atrisināt šo lietu un izmaksāt kompensāciju uzņēmuma vadītājam.

Masks šā gada sākumā paziņoja, ka, ja vien viņam nepiederēs vairāk Tesla akciju, viņš labprātāk veidotu dažus produktus ārpus uzņēmuma, radot neskaidrību par savu nākotni, kamēr Tesla cīnās ar lēnāku pārdošanas apjomu problēmām un sīvāku konkurenci.

Tesla investori 13. jūnijā nobalsoja par akciju opciju paketi. Daudzi ieguldītāji norādīja, ka, viņuprāt, Masks būtu jāatalgo, jo uzņēmuma vērtība pēc sākotnējās vienošanās par atalgojuma paketi 2018. gadā pieauga vairāk nekā 10 reizes.

Tesla mudināja tiesnesi atlikt strīdu par honorāru un noteikt akcionāru balsojuma ietekmi, kas savukārt varētu krasi samazināt juridisko maksu.

Uzņēmums paziņoja, ka plāno iesniegt priekšlikumu atcelt janvāra spriedumu un ka tagad viņiem vajadzētu uzvarēt šajā lietā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment