Es atklāju viltīgus noslēpumus: tagad mani loki aug vienādi, lieli un biezi

Lai iegūtu lielus un kuplus lokus, ir svarīgi nodrošināt tiem optimālus augšanas apstākļus un regulāri sekot līdzi to attīstībai.

 Bet ja tas izdodas, tie saimniecībā var būt ĻOTI noderīgi. Loki ir maigi asāki nekā parastie sīpoli, piešķirot ēdieniem svaigumu un pikantumu, kas ne pārāk dominē. Tie lieliski papildina dažādus ēdienus, piemēram, salātus, zupas un omletes.

Loki ir bagāti ar vitamīniem, piemēram, C un K vitamīnu, kā arī satur folātu, kāliju un šķiedrvielas. Tie veicina imūnsistēmas stiprināšanu. Un tie ir viegli integrējami dažādos ēdienos, gan svaigos, gan gatavotos. Tos var izmantot kā piedevu, pildījumu vai pat galveno sastāvdaļu dažādos ēdienos, piemēram, pīrāgos vai mērcēs.

Lasi arī: Ar ko ir tik labi svaigie biešu salāti. Man izskaidroja un mājās tos taisu tagad biežāk

Mūsu ģimenē loki ir īpaši iecienīti dažādās zivju zupās.  Tas ir vērtīgs vitamīnu un mikroelementu avots, kas lieliski piemērots lietošanai kā profilaktisks līdzeklis aukstajā sezonā. Zaļie sīpoli ir īsts dārgumu krājums veselībai labvēlīgo īpašību ziņā. Tāpēc ir vērts apgūt, kā tos pareizi audzēt.

Man izdevās atklāt noslēpumu – izrādījās, ka process ir pavisam vienkāršs, ja zināt pareizo pieeju. Noteikti izlasiet rakstu līdz beigām, lai atklātu visus audzēšanas padomus un nianses.

 

Pirmais triks

Vietas izvēle. Tāpat kā jebkuram augam, sīpoliem ir nepieciešama īpaša vieta. Jā, šī kultūra nav izvēlīga. Bet ir vairāki nosacījumi, kas jāievēro, lai iegūtu maksimālo lietderīgās ražas daudzumu. Lai spalvu krāsa būtu piesātināta – zaļa, bet zāles asmeņi būtu elastīgi, augam jāsaņem pietiekams daudzums gaismas.

Audzējot atklātā zemē, sīpoliem jāizvēlas saulainākā vieta. Mājās priekšroka jādod saulainai palodzei, kur gaisma krīt gandrīz visu dienu. Ja mājā nav saulainu vietu, vislabāk ir iegādāties fitolampu, lai nodrošinātu papildu apgaismojumu.

 

Otrais triks

Temperatūras režīms. Tam jābūt no 18 līdz 21 grādiem. Ne augstāk! Sīpoli, kas audzēti spalvām, necieš siltumu. Tāpēc, ja jums tas jāaudzē uz palodzes, zem kuras atrodas radiators, jums būs pastāvīgi jāstrādā, lai “pazeminātu temperatūru”. Piemēram, noslaukiet palodzi ar mitru drānu, bieži apsmidziniet virsmu ap sīpolu utt.

Trešais triks

Zeme. Vēl viens moments: audzējot sīpolus mājās, esam pieraduši izmantot ūdeni. Galu galā tas ir daudz ātrāk un lētāk. Tikai rezultāts ir tāds, ka pildspalva ir maza, un tā ir plāna un vāja. Kā no tā izvairīties? Tas ir vienkārši: jāstāda melnā augsnē, universālā augsnē augu audzēšanai vai īpašā substrātā.

Pirmkārt, sīpols saņems visas nepieciešamās vielas pilnīgai attīstībai.
Otrkārt, jums nav jāmaina ūdens vai jāpievieno šķidrums. Pietiek tikai periodiski laistīt (neapplūstot augu!).

Ceturtais un vissvarīgākais triks

Stādīšanas materiāla izvēle. Klasiska kļūda: izmantojiet parastos sīpolus, kas tiek pārdoti plauktos, vai izmantojiet tos, kas audzēti dārzā. Tu to vari izdarīt. Bet galu galā jūs varat iegūt nelielu daudzumu zaļas plānas spalvas.

Lai iegūtu lielu daudzumu zaļumu, jums vajadzētu izmantot vairāku pumpuru sīpolus. Savā kodolā tas ir parasts sīpols. Bet ir neliela īpatnība: šādam lokam nav viens augšanas punkts, bet vairāki. Sīpolā var būt līdz astoņiem rudimentiem. To var redzēt tikai griezumā. Tie. būs tieši tik spalvu, cik rudimentu spuldzē.

Ja sīpolam ir tikai viens augšanas punkts, tad neatkarīgi no tā, kurā jūs to iestādīsit, neatkarīgi no tā, kā jūs to kopjat, viens sīpols joprojām izaugs. Šāds sīpols zupā noderēs vairāk nekā uz palodzes vai pat dārza dobē. Tāpēc, lai stādītu sīpolus uz spalvas, jāstāda daudzpunktu šķirnes. Precīzs proporciju skaits ir atkarīgs no mātes spuldzes. Tāpēc jūs varat atrast dažādas iespējas.

Daudzgruntētu šķirņu spalvas ir biezas, bagātīgi zaļā krāsā un blīvas. Un veido kārtīgus ķekarus. Un sagriezt šādu sīpolu būs viegli un ērti.

Atsevišķi ir vērts atzīmēt, ka, audzējot sīpollokus mājās, nav nepieciešama ne apstrāde, ne īpašs mēslojums! Pietiek ar vienkāršāko aprūpi: laistīšanu ar siltu ūdeni un pietiekamu gaismas un siltuma daudzumu.

Kā redzat, sīpolu audzēšana mājās vai dārzā nav tik grūts jautājums. Un rezultātā jūs varat iegūt zaļumu ražu, kas nav sliktāka nekā veikalā. Jā, ir zināmas grūtības (piemēram, ar temperatūras apstākļiem) un īpašas šķirnes iegādi, taču tās var viegli atrisināt, ja ir vēlme iegūt galīgo ražu. Es novēlu jums visiem labu ražu!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment