Es beidzot sapratu, kā pagatavot vistas krūtiņu tā, lai tā būtu sulīga un aromātiska

Vistas fileja garšo daudziem. Tā ne tikai kūst uz mēles, bet ir arī veselīga.

 

Vistas krūtiņa satur arī B grupas vitamīnus (īpaši B6 un niacīnu), dzelzi, cinku, selēnu un fosforu. To var vārīt, cept, sautēt, grilēt vai tvaicēt, un tā labi uzsūc garšvielas, tāpēc to var pielāgot dažādām virtuvēm – no Āzijas līdz Vidusjūrai. Tā ir viena no liesākajām gaļām, īpaši bez ādas. Tas padara to ideālu tiem, kas vēlas samazināt kaloriju patēriņu vai uzturēt veselīgu ķermeņa svaru.

 

Tomēr dažiem gardummīļiem gatavošanas process pēc termiskās apstrādes diemžēl beidzas ar to, ka gaļa sanāk sausa un negaršīga. Vistas krūtiņa pati par sevi ir diezgan neitrāla pēc garšas.

Kā atrisināt problēmu? Vienkārši: pievērs uzmanību zināmai gaļas marinēšanas metodei. Marināde tai piešķir intensīvāku un bagātīgāku garšu, kas iesūcas dziļāk gaļā.

Ar patiesi sulīgas, aromātiskas un gardas vistas filejas recepti dalījās mūsu portāla eksperte, šefpavāre Jūlija Arhipova.

Daudzi izvēlas vistas krūtiņu, jo tā ir liesa, veselīga un ātri pagatavojama. Taču, lai tā nebūtu sausa un bezgaršīga, svarīga ir pareiza marinēšana. Cilvēki meklē veidus, kā vistas gaļai piešķirt sulīgumu un aromātu, un tieši šāda marinēta vistas krūtiņa kļūst par iecienītu izvēli gan ikdienā, gan svētkos.

Sāksim ar smaržīga garšvielu maisījuma pagatavošanu.

Lai to izdarītu, ņemam vairākas sasmalcinātas ķiploka daiviņas un sajaucam tās ar maltiem melnajiem pipariem, sāli, ķimenēm un kurkumu. Rūpīgi ierīvējam vistas fileju ar šo maisījumu, vienmērīgi sadalot garšvielas pa visu gaļas virsmu.

Pēc tam šādā veidā apstrādātu fileju liekam atbilstoša izmēra traukā.

 

Nākamais solis ir ĻOTI svarīgs, lai rezultāts būtu lielisks

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk