Pārlejam ar kefīru – tas piešķirs gaļai maigumu un palīdzēs garšvielām dziļi iesūkties šķiedrās. Lai pastiprinātu marinādes efektu un piešķirtu nelielu skābenumu, varam pievienot pāris ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas.
Atstājam vistas fileju marinādē apmēram stundu, ideālā gadījumā – 2–3 stundas. Marinēšanās laikā traukam ar vistu jāatrodas ledusskapī. Pēc norādītā laika izņemam fileju un pagatavojam to sev ierastajā veidā.
Šajā marinādēs ir skābes, kas palīdz mazināt muskuļu šķiedru stingrumu, padarot vistas krūtiņu mīkstāku un sulīgāku pēc gatavošanas. Marināde (īpaši ar kefīru) palīdz vistas krūtiņai saglabāt mitrumu, īpaši, ja to cep vai grilē. Tā neizžūst tik viegli.
Ja tev noderēja šī vistas filejas marinēšanas recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar draugiem sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!
Tevi noteikti interesēs
- Vienā no Latvijas pilsētām durvis vēris vaļā jaunais ”Rimi”, tomēr cilvēki nikni par stāvvietas noteikumiem
- Kad vēlos garšīgas kotletes, bet man ir slinkums stāvēt pie plīts, es tās pagatavoju ar šo metodi
- “Kā tev nav kauna izmest lietas ko pirku savam mazdēlam” teica Ausma, ieraugot savas dāvanas atkritumu vietā
- Miljonārs atlaida 37 auklītes divu nedēļu laikā: viena sieviete atklāja vienkāršu noslēpumu, kā iemantot bērnu uzticību
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Dēls palūdza visu dienu pieskatīt mazmeitu, bet ēdienu no ledusskapja ņemt nevarēju: stāstu, kā es rīkojos









