4. Kad pagājušas 15 minūtes, iegremdējiet bietes aukstā ūdenī ar ledu, lai tās pārstātu gatavošanas un vārīšanas procesu, un tā ātrāk atdziest – paturiet kādas 5-7 minūtes. Labi, tagad viss ir beidzies. Bietes var viegli izmantot savām vajadzībām. Starp citu, pēc auksta ūdens tas ļoti ātri un vienkārši notīra
Ir vēl viena gatavošanas metode, ko apguvu, strādājot par pavāru restorānā.
Metode ir tāda, ka to cep cepeškrāsnī. Strādājot restorānā, mēs vienmēr gatavojām šādi bietes salātiem – tie izrādās ļoti piesātināti tumšā krāsā, kā arī neticami sulīgi un garšīgi.
Bietes rūpīgi jānomazgā, jānoslauka, jāuzliek uz folijas loksnes, virsū uzlej augu eļļu un pārkaisa ar sāli. Pēc tam kārtīgi aptiniet to, lai eļļa neizplūst, novietojiet to uz cepešpannas un nosūtiet uz iepriekš uzkarsēto cepeškrāsni uz 1 stundu 180 grādos.
Un tad ņem ārā un pilnībā atdzesē, aukstajā sezonā var nolikt uz balkona, lai ātrāk atdziest. Jā, metode aizņem ilgāku laiku par 15 minūtēm, BET pluss ir tas, ka uz plīts nekas neburkšķ, netraucē un nav tvaika – iemetu cepeškrāsnī un aizmirsti uz 1 stundu. Viss gatavs!
Šādi Vārītas bietes var izmantot dažādos veidos: salātos, zupās, kā piedevu vai pat desertos. Tās ir lieliskas gan siltos, gan aukstos ēdienos.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc patiesībā daudzu tautu ticējumos krāšņās orhidejas neiesaka turēt mājāsby Laura Andersone
- Tētis novēlēja Valmieras māju abām māsām – pusi uz pusi: Anna uzreiz gribēja to pārdot, bet Elizabete bija kategoriski pret…by Laura Andersone
- 10. 10. spoguļdatuma diena ar ļoti spēcīgu enerģiju: numerologa padomiby Laura Andersone