4. Kad pagājušas 15 minūtes, iegremdējiet bietes aukstā ūdenī ar ledu, lai tās pārstātu gatavošanas un vārīšanas procesu, un tā ātrāk atdziest – paturiet kādas 5-7 minūtes. Labi, tagad viss ir beidzies. Bietes var viegli izmantot savām vajadzībām. Starp citu, pēc auksta ūdens tas ļoti ātri un vienkārši notīra
Ir vēl viena gatavošanas metode, ko apguvu, strādājot par pavāru restorānā.
Metode ir tāda, ka to cep cepeškrāsnī. Strādājot restorānā, mēs vienmēr gatavojām šādi bietes salātiem – tie izrādās ļoti piesātināti tumšā krāsā, kā arī neticami sulīgi un garšīgi.
Bietes rūpīgi jānomazgā, jānoslauka, jāuzliek uz folijas loksnes, virsū uzlej augu eļļu un pārkaisa ar sāli. Pēc tam kārtīgi aptiniet to, lai eļļa neizplūst, novietojiet to uz cepešpannas un nosūtiet uz iepriekš uzkarsēto cepeškrāsni uz 1 stundu 180 grādos.
Un tad ņem ārā un pilnībā atdzesē, aukstajā sezonā var nolikt uz balkona, lai ātrāk atdziest. Jā, metode aizņem ilgāku laiku par 15 minūtēm, BET pluss ir tas, ka uz plīts nekas neburkšķ, netraucē un nav tvaika – iemetu cepeškrāsnī un aizmirsti uz 1 stundu. Viss gatavs!
Šādi Vārītas bietes var izmantot dažādos veidos: salātos, zupās, kā piedevu vai pat desertos. Tās ir lieliskas gan siltos, gan aukstos ēdienos.
Tevi noteikti interesēs
- Ātra un garda uzkoda, ko savulaik gatavoja teju katrā PSRS laiku ģimenē; es joprojām to gatavoju bieži
- Kāda Preiļu veikaliņa darbiniece atklāja kāpēc tieši pārdevējas sver preci, bet jūs to nevarat – šeit ir savs mērķis
- Cik bieži patiesībā vajadzētu izslēgt vai restartēt mobilo tālruni
- Cilvēki, kuri gūst panākumus gandrīz visā, ko uzsāk, parasti praktizē šos 5 ikdienas ieradumus
- Labi zināmais žurnālists Streips pārsteigts par savas pensijas apmēru
- Izmaiņas iestāsies drīz: meteorologs Toms Bricis paziņo, kad ievērojami pazemināsies gaisa temperatūra








