Es biju ciemos pie vīramātes un redzēju, ka viņa sasaldē olas. Pamanot manu pārsteigumu, viņa man visu paskaidroja

Saldējiet tikai svaigas olas! Pārbaudīt to svaigumu ir ļoti vienkārši: iegremdējiet produktu dziļā traukā ar ūdeni. “Peldošās” olas labāk nelietot.

Kā sasaldēt veselu jēlu olu

Sagatavojiet ledus vai kēksiņa veidni, putojamo slotiņu, pārtikas plēvi un izpildiet vienkāršās darbības.

Iesitiet olu atsevišķā bļodā un sakuliet līdz viendabīgai tekstūrai.

Ja vēlaties izveidot sagatavi konkrētiem ēdieniem – saldiem vai sāļiem – pievienojiet sāli vai cukuru un vēlreiz labi samaisiet.

Ielejiet maisījumu veidnēs un ievietojiet saldētavā uz 4-5 stundām. Formas var papildus ietīt vienā pārtikas plēves vai folijas kārtā.

Ja saldētavā nepietiek vietas, izņemiet sasaldētās olas no formiņām un ielieciet tās pārtikas traukā vai maisiņā.

Jūs varat arī sasaldēt baltumus un dzeltenumus atsevišķi

Jūs varat izmantot saldētas ola, lai pagatavotu bezē, omleti, glazūru vai krēmu, cepumus vai biskvītu.

Olu dzeltenumus var pievienot nūdelēm, smalkmaizītēm vai rauga mīklām vai pagatavot mājās gatavotu majonēzi vai bešamel mērci.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment