Šī recepte man palīdz jau daudzus gadus, bet pati omlete burtiski kūst mutē. Omlete, kas nekad “nesakrītas”, bet vienmēr paliek gaisīga, viegla un bieza.
Kartupeļu un olu brīnums: maiga, gaisīga olu masa, caurspīdīgi maigas, mutē kūstošas kartupeļu šķēlītes, un tas viss zem apetīti rosinošas, nedaudz kraukšķīgas garozas.
Godīgi sakot, tā ir gandrīz kā tortilja, spāņu ēdiens. Var būt atšķirības – lai gan tortiljas recepšu ir tikpat daudz, cik omlešu. Es nestrīdēšos par ēdiena autentiskumu – es tikai teikšu, ka tas ir garšīgi un vienkārši: to ir vērts pagatavot.
Kartupeļu omlete: recepte + sastāvdaļas
Kartupeļu omleti esmu cepusi daudzas reizes – un katru reizi tā izdodas citādāka. Dažāda augstuma, dažāda blīvuma – bet vienmēr garšīga.
Lai gan tiem, kas to cep bieži, tā nemainīgi ir vienāda – un nemainīgi skaista. Bet pirmā omlete vienmēr ir laba – tā nav pirmā pankūka, kas neizdodas.
1) Kartupeļi. Vispirms sagatavosim kartupeļus. Mēs nepievienosim omletei jēlus kartupeļus. Var (un vajag) pievienot sīpolus: tas padarīs garšu pikantāku. Ja vēlas maigāku omleti – tad bez sīpoliem.
Šī metode jūs nedaudz pārsteigs – taču ir vērts eksperimentēt. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs – visā bumbuļa platumā. Ļoti, ļoti plānas – kā čipsiem.
Ielieciet bļodā, pievienojiet sāli, piparus un samaisiet. Starp citu, vispirms nosusiniet kartupeļus ar salveti.
Ja izmantojam sīpolus, sagriež tos izlases veidā, ne pārāk smalki.
Lasi vēl: Kādu apģērbu valkā tikai mūsu sievietes, bet ārzemēs tas jau sen ir aizmirsts (Foto)
2) Pannā uzkarsējam jebkuru augu eļļu. Iemet kartupeļus verdošajā eļļā un apcep tos uz vidējas uguns no abām pusēm.
Kartupeļus nevajadzētu eļļā izcept pilnībā. Tas ir, kartupeļiem nav jābūt pilnīgi mīkstiem, bet vidējas gatavības. Kartupeļiem noteikti nevajadzētu “sadalīties”.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu galvenos soļus
Tevi noteikti interesēs
- Tavs dzimšanas datums atklāj decembra spēku: uzzini, kāds būs tavs personīgais 2025. gada noslēgums
- “Man 9 gadus nav bijusi sieviete!” – Meitenes darbā man sarunāja tikšanos ar kolēģi (54), bet es nevarēju iedomāties, kā tas beigsies
- Kā ziemā ilgāk saglabāt kāpostu, izmantojot pārtikas plēvi: vienkārši noteikumi
- Kāpēc mana vecmāmiņa no Valmieras vienmēr glabāja lauru lapu makā: es tagad daru tāpat
- Šo 5 Zodiaka zīmju vārdu krājumā nav vārda “budžets”
- Jaungada ģērbšanās etiķete: kā sagaidīt 2026. gadu un kādas krāsas piesaistīs veiksmi Zirga gadā








