Es cepu kartupeļu omletes un nekad neesmu redzējis tik sulīgas omletes: tās nekad nesakrītas un nezaudē sulīgumu

Eļļai jābūt daudz – apmēram tikpat daudz, cik kartupeļiem. Vai nedaudz mazāk.

Vai tas ir daudz un vai kartupeļi būs “taukaini”? Gluži otrādi: jo vairāk eļļas, jo mazāk “taukaini” būs kartupeļi.

Starp citu. Maisot, kartupeļu šķēlītes var nedaudz atdalīt ar lāpstiņu vai nazi – ja tās ir pārāk lielas.

3) Sagatavojiet olas “pildījumam”. Saputojiet līdz vieglām putām, pievienojot šķipsniņu sāls pēc garšas – varat izmantot melnos piparus. Pievienojiet nelielu karoti piena vai ūdens. Vislabāk der gāzēts ūdens.

 

 

Un miltus? Milti nav vajadzīgi: omlete ir pašpietiekama, blīvums ar kartupeļiem ir pietiekams – milti to padarīs “cietu”, “miltainu”.

4) Izņemiet kartupeļus no pannas (bez eļļas paliekām, tikai kartupeļi un sīpoli).

Sajauc bļodā ar saputotām olām. Un – ielej omletes maisījumu karstā pannā.

5) Cepiet uz vidējas uguns, ne zemas, bet arī ne augstas uguns. Zem vāka.

6) Apgrieziet tās. Un šis ir pats atbildīgākais brīdis. Ar lāpstiņu uzmanīgi apgriezt šo skaistuli ir gandrīz neiespējami.

Tāpēc: spāņu triks tieši šai tortiljai.

Paņemiet šķīvi, kas ir omletes (vai pannas) tilpuma. Samitriniet to ar aukstu ūdeni, lai tas būtu mitrs.

Uzklājiet vāciņa vietā – un ar vienu drosmīgu kustību dramatiski apgrieziet omleti uz šķīvja. “Apceptā” puse būs virsū.

Tikpat ātri atgrieziet omleti atpakaļ pannā – ar “jēlo” pusi uz leju un “cepto” pusi uz augšu.

Ja omlete nav perfekti “iesēdusies”, ar lāpstiņu izlabojam malas. Tās malas ir lokanas, tā iegūs skaistu, pareizu formu – un atkal pacelsies.

Atkal pārklājiet ar vāku – un cepiet uz mērenas līdz vidējas uguns, līdz omlete ir gatava.

Nav jāsteidzas – kartupeļu omletei patīk augt pakāpeniski. Ja to gatavosiet ātri, apakšdaļa apdegs, un tā nebūs līdz galam izcepta. Un tā ātri sakritīsies.

Lasi vēl: Nekad neizmetiet nopļauto zāli: lūk, kā tā palīdz dārzeņu un augļu dārzam

Un kāpēc zem vāka? Var darīt arī bez tā – bet omlete nebūs tik mīksta un gaisīga. Un kartupeļi var būt cieti. Bet tas ir gaumes jautājums.

Tas ir viss! Jūs varat atstāt šo skaistuli pannā un pasniegt to tajā. Var izņemt un apgriezt to otrādi (kā pīrāgu). Ļaujiet omletei nedaudz atdzist (pāris vai trīs minūtes), lai, griežot tā nesaplaisātu, nesakristos, nezaudētu augstumu un formu.

Sastāvdaļas:

Kartupeļi 3-4 mazi

Olas 3-4 (arī mazas)

Piens 1 ēdamkarote

Sāls, pipari, eļļa cepšanai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment