4) Noņemiet kartupeļus no pannas (tikai kartupeļus un sīpolus).
Bļodā sajauc ar sakultām olām. Un – omletes maisījumu lej karstā pannā.
5) Cep uz vidējas uguns, ne zemu – un ne augstu. Zem vāka.
6) Apgrieziet. Un tas ir vissvarīgākais brīdis. Šo skaistumu rūpīgi apgriezt ar lāpstiņu ir gandrīz neiespējami.
Tāpēc: spāņu triks.
Paņem šķīvi omletes lielumā (vai pannu). Samitriniet ar aukstu ūdeni, lai tas būtu mitrs.
Nosedzam vāka vietā – un ar vienu drosmes kustību asi apgriežam omleti uz šķīvja. “Gatavā” puse būs augšpusē.
Arī omleti ātri liekam atpakaļ uz pannas – “jēlu” uz leju, “cepto” uz augšu.
Ja omleti nebija iespējams perfekti “iesēdināt”, ar lāpstiņu iztaisnojiet malas.
Vēlreiz pārklājiet un apcepiet uz mērenas vai vidējas uguns, līdz tas ir gatavs.
Nekur nav steigas – kartupeļu omletei patīk augt pamazām.
Kāpēc zem vāka? Var iztikt arī bez tā, bet omlete nebūs tik maiga un pufīga. Un kartupeļi var būt cieti.
Šo skaistumu vari atstāt pannā un pasniegt tajā. Varat to izņemt un sagriezt(kā pīrāgu).
Lasi vēl: “Ceļš uz bagātību”: 2024. gada martā 4 zodiaka zīmes atradīs tiešu ceļu uz labklājību
Ļaujiet omletei nedaudz atdzist (pāris minūtes), lai griežot tā neplīstu.