Es dalos ar jums noslēpumā, kā atbrīvoties no gliemežiem; Jums tas jādara tagad, un nākamgad tādu nebūs

Gliemeži uz īpašumu ir reāla problēma. Jau daudzkārt esmu lasījusī rakstus par to, kā ar tiem tikt galā. Par sevi es izvēlējos visefektīvāko metodi – vāju etiķa šķīdumu. Bet nesen uzzināju par vēl vienu efektīvu metodi, par kuru vēlos pastāstīt.

Kā atbaidīt gliemežus ar kāpostu palīdzību 

Tas jādara rudenī, kad esat novācis visu ražu un galotņu paliekas.

Lai kaitēkļiem atņemtu barību, izklāj svaigas kāpostu lapas. Ar vienu kāpostu būs vairāk nekā pietiekami. Daži dārznieki gliemežu ķeršanai izmanto dēļus, šīfera gabalus vai kartonu. Toties kāposti ir iemīļots kailgliemežu gardums, un tie ar prieku rāpos pie tiem pat no attālākā stūra. Tas ir tieši tas, kas jums nepieciešams, lai noķertu šīs rijīgās radības.

Viņi mīl kāpostus tāpat kā alu. Bet jāatzīst, ka slazdu uzstādīšana ar alu ir gan grūtāka, gan dārgāka.

Gliemežiem paredzēto kāpostu novietošanai svarīgi izvēlēties pareizo laiku. Šīs radības ir aktīvas, līdz temperatūra nokrītas zem nulles grādiem. Tāpēc oktobra vidū vai beigās (un dažos reģionos, iespējams, novembrī) ir vērts izlikt kāpostus gliemežiem.

Es paskaidrošu, kāpēc jums tas jādara rudenī. Kad temperatūra nokrītas zem noteikta līmeņa, gliemeži sāk vairoties. Viņi dēj olas, no kurām pavasarī izšķiļas jauni un izsalkuši īpatņi. Un pieauguši gliemeži ierok zemē apmēram 7 centimetru dziļumā, lai pārziemotu.

Līdz šim brīdim zem kāpostu lapām aktīvi pulcēsies izsalkušie gliemeži. Viņi slēpjas zem lapām un vienlaikus barojas ar tām. Tagad mūsu uzdevums ir tos savākt, tas ir, atbrīvoties no vēžveidīgajiem, kas savākti lielos daudzumos. Jā, tas ir nepatīkami, bet ko jūs varat darīt? Ja mēs to nedarīsim tagad, pavasarī mēs saskarsimies ar tādu pašu problēmu, tikai divreiz lielāku.

Lasi vēl: Laime atvērs savas rokas: Tamāra Globa nosauca zvaigžņu zīmes, kas piepildīs ilgi lolotus sapņus – viss notiks jau septembrī

Galu galā gliemežiem būs laiks dēt savus nākamos pēcnācējus.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment