Es desiņas vairs necepu pannā: ieraudzīju, kā tās gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat

Maiga un vienkārša metode, kas palīdz desiņām saglabāt sulīgumu un dabīgu garšu bez cepšanas pannā.

Daudziem šķiet pašsaprotami, ka desiņas vislabāk gatavot pannā, taču reizēm tās sanāk sausākas, nekā gribētos, un rodas vēlme atrast mierīgāku un uzticamāku veidu, kā panākt sulīgu un maigu rezultātu bez liekas steigas un šļakatām. Cepot desiņas pannā, tās saskaras ar ļoti karstu virsmu, un tas bieži izraisa strauju mitruma zudumu. Pat ja ārpuse ātri pārklājas ar zeltainu kārtiņu, iekšpuse var kļūt sausa, it īpaši tad, ja siltums ir par spēcīgu vai desiņas tiek ceptas ilgāk, nekā nepieciešams.

Panna prasa pastāvīgu uzmanību, jo gatavošanas laikā viegli pieļaut brīdi, kad desiņas sāk piedegt vai plaisāt. Turklāt cepšana pannā var radīt zināmu nekārtību, jo tauki šļakstās un process prasa vairāk uzmanības nekā šķiet sākumā. Tieši šī iemesla dēļ arvien vairāk cilvēku izvēlas meklēt vienkāršāku un mierīgāku gatavošanas veidu.

Metode, ko izmanto restorāni

Restorānos desiņas bieži gatavo cepeškrāsnī, jo tas nodrošina vienmērīgu siltuma sadalījumu un ļauj tām gatavoties lēnāk un maigāk. Pavāri atzīst, ka šādā veidā desiņas saglabā dabīgo sulīgumu un garšu, jo siltums nenāk uzreiz un tieši, bet izkliedējas pakāpeniski. Krāsnī gatavoti produkti nepiedzīvo strauju temperatūras lēcienu, kas var radīt plaisas vai izžūšanu, tādēļ tie iznāk maigāki un vienmērīgāki. Šī metode neprasa nemitīgu uzraudzību, tāpēc mājās tā ir īpaši ērta, jo ļauj vienlaikus darīt citas lietas, kamēr ēdiens lēnām top.

Banāni vairs nebrūnēs tik ātri, ja glabājot tiem pievienosi vienu pavisam vienkāršu virtuves lietu

VIDEO:

Kā sagatavot desiņas krāsnī ikdienas ritmā

Pirms gatavošanas desiņas ieteicams nedaudz paturēt istabas temperatūrā, lai tās sasilst vienmērīgi, un pēc tam viegli apziest ar pavisam nelielu eļļas daudzumu. Tas palīdz veidoties glītai krāsai un mazina pielipšanas iespējamību. Cepeškrāsni uzsilda līdz mērenai temperatūrai un desiņas izkārto uz pannas tā, lai starp tām būtu neliela atstarpe.

Pēc tam atliek tikai ļaut, lai krāsns dara savu darbu. Lēns gatavošanas process veido maigu virskārtu un vienmērīgi gatavu iekšpusi, un ik pa laikam tās pietiek viegli apgriezt, lai krāsa būtu vienmērīga. Šis mierīgais process ļauj desiņām saglabāt sulu, kas citādi pannā var ātri iztvaikot.

Kā saprast, ka desiņas ir gatavas

Kad desiņas kļuvušas nedaudz zeltainas un tām ir patīkams, maigs kraukšķīgums, tās parasti ir gatavas. Ja nav pieejams termometrs, pavisam vienkārši ir pārgriezt vienu desiņu tās biezākajā vietā, lai pārliecinātos, ka krāsa ir vienmērīga un sula ir dzidra. Kad desiņas izņemtas no krāsns, tās ieteicams uz brīdi atstāt, lai sula vienmērīgi iesūcas atpakaļ. Šis īsais, bet svarīgais solis piešķir gala rezultātam īpašu maigumu.

Kāpēc šī metode ir tik ērta mājas apstākļos

Gatavošana cepeškrāsnī neprasa pastāvīgu uzmanību, tāpēc tā labi iekļaujas mierīgā ikdienas ritmā. Desiņas iznāk glītas, vienmērīgas un saglabā dabīgo garšu, un tas viss bez papildu satraukuma. Šo metodi īpaši novērtē tie, kas vēlas gatavot vienkārši un droši, bet vēlas arī garšīgu rezultātu. Tā piemērota gan ikdienas vakariņām, gan brīvdienu pusdienām, kad vēlamies gatavot kaut ko pazīstamu un sātīgu.

Atklājot jaunu ieradumu virtuvē

Kad vienreiz izmēģina šo lēzeno un mierīgo gatavošanas veidu, rodas sajūta, ka panna vairs nav nepieciešama tik bieži kā agrāk. Rezultāts ir dabiski sulīgs un patīkams, un pats process ir daudz mierīgāks. Tas ir labs piemērs tam, kā maza izmaiņa gatavošanā var sniegt patīkamu uzlabojumu ikdienā. Ja šis raksts jums šķita noderīgs, aicinu apskatīt arī citus vienkāršus padomus ēdienu gatavošanai un mierīgai ikdienai.