Es gatavoju jāņogu želeju – iecienīta slinkuma recepte, bieza kā marmelāde. Un 4 mazi želejas triki

4. triks.

Kā gatavot. Pāris stundas pārklāj ar cukuru. Var nedaudz piespiest jāņogas (ar piestu biezenim, piemēram) – tad tās ātrāk izdalīs sulu. Lai gan tas ir atkarīgs no ogu sulīguma – varbūt pietiek ar stundu.

Galvenais, lai sula nosedz jāņogas un paceļas nedaudz augstāk.

Pēc vārīšanās mēs sākam aktīvi maisīt, ļoti aktīvi. Un – pievieno pārējo cukuru.

Kāpēc? Pretējā gadījumā tas sadedzinās. Un – šajā laikā maisīšanas laikā zari un sēklas dod mums pektīnu.

Cik ilgi gatavot? 1 litra tilpums – 4-5 minūtes, 2 litru tilpums – līdz 7-8 minūtēm. Spēcīgi un enerģiski maisa.

Pārvārot, želeja kļūs tumšāka un jāņogas zaudēs savu garšu.

 

Nepacietīgi gaidu jauno upeņu ražu. Jau tagad atklāšu, cik ņammīga želeja sanāk no šīm vērtīgajām ogām!

Un tad? Karstu, gandrīz vārošu želeju liek uz bieza sieta. Vai divas 🙂 Un enerģiski noslaukiet, ar sēklām atdalot jāņogas no zariem. Rezultātā mēs iegūstam biezu rubīna sulu.

Un – mums ir divi varianti notikumu attīstībai.

Pirmais ir ātri iebērt sterilizētās burkās, atstāt uz nakti, līdz sabiezē, tad likt ledusskapī. Līdz rītam želeja sabiezēsies, un pēc pāris dienām tā pārvērtīsies gandrīz marmelādē.

Otrais ir vārīt un rullēt. Vai arī ātri uzvāra un sterilizē.

Es izmantoju pirmo variantu: nesarullēju, glabāju ledusskapī. Bet es zinu, ka viņi to izrullē, un tas izrādās lieliski.

Sastāvdaļas:
Sarkanās jāņogas 1 kg (nosacīti);
Cukurs 1-1,2 g;
Ar noskaņojumu pagatavot ideālo želeju.

Lasi vēl: Elektroniskais termometrs sāka pareizi rādīt temperatūru. Uzzināju 3 noteikumus, par kuriem instrukcijā nav rakstīts.

Lai gan, iespējams, ir labākas gatavošanas iespējas. Bet man šī recepte ir visvienkāršākā. Un slinks. Un sanāk ļoti garšīgi un skaisti.

 

 

Leave a Comment