Es gatavoju kāpostus korejiešu gaumē: tie ir garšīgi, mēs sākam ēst un nav iespējams apstāties (mūsu iecienītākie, ātrie svaigu kāpostu salāti)

Šodien gatavoju gardus, kraukšķīgus korejiešu kāpostus. Šādus marinētus kāpostus man patīk gatavot rudenī, tie pie mums ilgi nestāv, jo tiek ļoti ātri apēsti.

Tie labi sader ar pilnīgi jebkuru otru ēdienu un, protams, ar gaļu. Recepte ir vienkārša un ātra. Jo ilgāk šādi kāposti stāv ledusskapī, jo gardāki tie kļūst.

Recepte:

kāposti -(1300-1400 g.)
burkāni – 180 g.
ķiploki – 3 daiviņas
Garšvielas:

pipari – 1/2 ēd.k.
cukurs – 1,5 ēd.k.
malts koriandrs – 1,5 tējk.
kurkuma – 1 tējkarote (bez slīpējuma)
asie sarkanie pipari – 1/3 tējk. vai pēc garšas.
9% etiķis – 7 ēd.k.
augu eļļa – 3 ēd.k.

Gatavošana:

Ņem nelielu kāpostu. Man tas sver 300 kg. Sagriež četros gabaliņos.

Un sagrieziet lielos gabalos, pēc tam sadaliet pa lapām, lai veidotu šādus kvadrātiņus. Visus kāpostus ielieciet dziļā pannā vai katlā.

Pievienojiet pusi ēdamkarotes sāls. Tagad samaisa un sasmalcina ar rokām, bet ne pārāk daudz, tam jāpaliek kraukšķīgam. Atliek kāpostus pusstundu malā, šajā laikā no kāpostiem izdalīsies sula, mēs to notecināsim, mums tā nav vajadzīga.

Tikmēr ar korejiešu burkānu rīvētāju sarīvējiet 180 gramus burkānu un pievienojiet tos vārītiem kāpostiem. Es jau esmu notecinājusi sulu no kāpostiem. Vēlreiz visu kārtīgi samaisa.

Tagad atsevišķā bļodā vai tieši kāpostiem pievienojiet garšvielas. Pusi ēdamkarotes paprikas, 1,5 tējkarotes koriandra, pusi tējkarotes kurkumas krāsai.

Lasi vēl: Zupa ar sēnēm, kausētu sieru un griķiem. Gatavojiet gardu un sātīgu zupu bez gaļas.

Kā arī 1,5 ēdamkarotes cukura, pēc garšas pievienojiet asos sarkanos piparus un sāli, ja jums nav pietiekami daudz.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment