Es gurķu dobi padarīju auglīgu līdz pat oktobrim: vienkārši reizi 10 dienās gurķiem dodu vienu 100% bioloģisko barību

Sastāvdaļas

nezāles;
granulēti kūtsmēsli (govs vai mājputnu mēsli);
banānu mizas.
Nezāles un kūtsmēsli ir bagātīgs ne tikai slāpekļa, bet arī kālija un fosfora avots. Visi šie elementi gurķiem tagad ir nepieciešami kā gaiss.

Saskaņā ar agronoma recepti nepieciešams pilns spainis zāles (tikai tā nedrīkst būt sasmalcināta) un 10 ēd.k. litri kūtsmēslu. Bet šeit es kaut ko piebildīšu no sevis. Ja kūtsmēsli ir zirgu vai govju mēsli, es ņemu arī 10 karotes. Un, ja mājputnu mēsli, tad 5 karotes, jo šādi mēsli ir koncentrētāki un agresīvāki.

Banānu mizas ir kālija avots. Kālijs ir visnepieciešamākais no visiem. Un, kā izrādās, mizās tā ir daudz. Kopumā es neatbalstu banānu mizu lietošanu dāvinājumā. Bet es nolēmu pamēģināt.

Ir nepieciešams sagriezt gabaliņos 3 banānu mizas un pievienot tās spainītim. Tad visu šo labumu jāaplej ar ūdeni, jānosedz ar vāku un jānovieto siltumā uz 5-7 dienām.

Lasi vēl: Es būtu palikusi bez gurķu ražas, ja ne padoms no kādas vecas avīzes

Kad parādās “aromāts”, uzlējums ir gatavs.

 

 

Papildu sastāvdaļas iedarbības uzlabošanai

Kā jau minēju iepriekš, tas vēl nav viss. Mēslošanai 1 litrs uzlējuma jāatšķaida ar 10 litriem ūdens. Un pirms lietošanas spainī jāpievieno vēl pāris mēslošanas līdzekļu.

Pirmais komponents ir “Trichodermin”. Agronoms man teica, ka man vajag 1 ēd.k. litru šķidrās trichodermas. Bet es izmantoju sauso. Pievienoju arī 1 karoti.

“Trichodermin” ir tieši tā sastāvdaļa, kas nodrošina gurķu aizsardzību. Savos iepriekšējos rakstos jau esmu par to sīki stāstījis. Zāles patiešām palīdz grūtā brīdī.

Barošanai jāpievieno arī 1 ampula Zircon. Tas ir nepieciešams, lai augi labi panestu stresu. Tagad ir karsts un auksts, un tad pēkšņi nāk aukstums. Gurķi var slikti reaģēt uz šādām pārmaiņām.

Vissvarīgākais! Ja jums nav dažu komponentu, neuztraucieties. Jūs varat pagatavot un izmantot šo padevi bez tām. Tā joprojām ir ļoti barojoša.
Mēslojuma patēriņš ir standarta – 1-2 litri (atkarībā no lieluma) katram gurķim. Vienreizēja lietošana nav piemērota. Mēslošanu atkārtojiet ik pēc 10 dienām. Tas ir svarīgi!

Lasi vēl: Eksperti nosaukuši valstis un pilsētas, kurām draud izzušana jūras līmeņa pieauguma dēļ

Banānu vietā es dažreiz izmantoju kālija humātu. Es tam vairāk uzticos. Un gurķiem tas labāk patīk. Un lēmumu pieņem pats.

Esmu ļoti pateicīga agronomei par šādu barību. Žēl, ka viņa vairs nav starp mums. Viņš tik daudz zināja. Ja ir interese, es varu dalīties ar viņa zināšanām jaunos rakstos. Viņam bija laiks, lai pastāstītu mums daudz ko.

Ja tev restorānā tiek iedota šāda ēdienkarte, nekavējoties celies un dodies projām! Lūk, kāpēc…

Veiciet šāda veida barošanu. Jūs paši redzēsiet, ka jūsu gurķi vēl nekad nav tik traki augļojuši! Tad neaizmirstiet dalīties iespaidos!

Lasi vēl: Kāpēc nevajadzētu padzīt kaķi, kurš ir pieklīdis pie jums uz mājām

Un tagad komentāros rakstiet savu viedokli par šo mēslojumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment