Es ieleju pienu burkā un atstāju to uz nakti, no rīta atveru un Filadelfijas siers ir gatavs

Mājas siers “Filadelfijas”: ekonomija, garša un kvalitāte bez kompromisiem. Garšīgs, maigs siers ir daudzos ēdienos mīlēta sastāvdaļa. Tomēr veikala variants bieži liek aizdomāties par cenu.

Laba ziņa: pagatavot lielisku sieru mājās ir vieglāk, nekā domājat, un tas izmaksās ievērojami lētāk! Šī recepte iemācīs jums gatavot ne tikai pašu sieru, bet arī pamata produktus – jogurtu un krējumu – no parasta veikala piena. Rezultāts – dabīgs, garšīgs un ekonomisks siers, kuru ar lepnumu pasniegsiet galdā.

Vēlreiz atkārtošu – visu šo es gatavoju no veikala piena, kas pieejams ikvienam. Rezultāts ir daudz garšīgāks, un pat var ietaupīt. Ar prieku dalos receptē ar jums, gatavojiet un ieprieciniet savu ģimeni ar mājās gatavotām gardumiem.

GATAVOŠANAS VEIDS

Vispirms gribu parādīt, kā es mājās gatavoju sieru.
Katliņā ielej 1 litru piena un pievieno ieraugu, var izmantot sauso, es kā ieraugu šodien izmantoju jogurtu, ko pirms pāris dienām pagatavoju no sausā ierauga.

Pievienojiet pāris ēdamkarotes un samaisiet. Uzliek uz plīts, lai uzkarst līdz 40 grādiem, ja jums nav termometra, varat pārbaudīt ar taustes palīdzību, pienam vajadzētu kļūt nedaudz siltam.

Nesildiet pārāk! Lejam pa burciņām. Burkas obligāti sterilizējam, lai nekādi mikrobi nepaliktu.

Ievietojam burciņas. Temperatūra 40 grādi, laiks – 8 stundas.

Tad izņemam un liekam ledusskapī uz pāris stundām.
Pēc 2 stundām izņemam, izsijājam caur sietu un atkal liekam ledusskapī vēl uz 6 stundām koagulācijai. Un tikai tagad var pievienot pildvielas vai izmantot tīrā veidā.

Krējumu arī gatavoju pati. Ņemu vietējo ražotāja krējumu ar 15% vai 20% tauku saturu. Daudzi komentāros rakstījuši, ka šāds krējums ir ļoti dārgs, bet jūs vienkārši nepareizā vietā meklējat krējumu. Vietējo ražotāju krējums maksā saprātīgās robežās, to vajag meklēt lielveikalos piena nodaļā, nevis tur, kur stāv visi dārgie krējumi no zināmiem zīmoliem.

Lasi vēl: Izrādās, ka ingvera sakni var nomizot 1 minūtē ar karoti un aukstu ūdeni (es to visu darīju nepareizi)

Pievienoju kā kultūru krējumu, kuru arī nesen gatavoju no sausā ierauga kultūru komplekta krējumam. Daudz nevajag, pietiek ar 1 ēdamkaroti. (Sauso ieraugu kultūru komplektus jogurtam un krējumam pērku tirgū). Tagad atstāju pie 30 grādiem uz 8 stundām.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu……