Pelmeņu cienītāji, šī diena ir jums īpaša! Pastāstīšu, kā pagatavot īpaši gardus ceptus pelmeņus.
Gaļas pildījuma mīklas gardēži mēdz dalīties divās grupās: vieni uzskata, ka pelmeņi ir garšīgāki, ja tos vispirms nedaudz novāra, savukārt citi apgalvo, ka cepti saldēti pelmeņi, bez iepriekšējas vārīšanas, ir daudz labāki. Es izmēģināšu abas metodes un dalīšos ar saviem iespaidiem.
Vārītu ceptu pelmeņu gatavošana:
Katliņā ielej ūdeni, uzliek uz uguns, pievieno lauru lapu un pusi sīpola. Tiklīdz ūdens uzvārās, pievieno sāli un iemet 30 pelmeņus. Vāra, līdz pelmeņi uzpeld augšā.
Knapi sakarsētā pannā, pievienojot augu eļļu, liek vārītus pelmeņus. Cep uz lielas uguns, ik pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, periodiski pievienojiet pannā augu eļļu, lai pelmeņi brūninās un nepiedeg.
Sievietes Latvijā joprojām turpina nēsāt šīs lietas, kas ārzemēs jau sen izmestas
VIDEO:
Tiklīdz pelmeņi sāk brūnēt, uz pannas pievieno smalki sagrieztu ceturtdaļu sīpola. Gandrīz gatavajiem pelmeņiem pievieno smalki sagrieztu ķiploka daiviņu, vienu tējkaroti sviesta, visu samaisa. Noslēdz uguni, piparus pēc garšas un pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedziet pelmeņus ar skābo krējumu.
Tomēr labākā recepte ir tieši saldēto pelmeņu pagatavošanas ziņā! Un tur ir vairāki triki kas jāievēro!
Šķir otru lapu, lai uzzinātu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Mūsu pēcteči 4.decembri uzskatīja par ”Pūķa dienu”: ko šajā dienā darīt, lai savai mājai uzliktu aizsardzības kupolu
- Lielisks veids, kā pagatavot parastus rīsus – ļoti vienkārši un tik garšīgi, ka parastā vārīšana vairs nemaz neprasās
- Latviete Maija apprecējās ar indieti un nonāca realitātē, kur ”filmu romantika” paliek tikai filmās: tas bija grūti
- Latvijas Banka nāk klajā ar satraucošu ziņojumu, kas attiecas uz pilnīgi visiem iedzīvotājiem
- Kā ziemā ilgāk saglabāt kāpostu, izmantojot pārtikas plēvi: vienkārši noteikumi
- Kāpēc mana vecmāmiņa no Valmieras vienmēr glabāja lauru lapu makā: es tagad daru tāpat








