Pelmeņu cienītāji, šī diena ir jums īpaša! Pastāstīšu, kā pagatavot īpaši gardus ceptus pelmeņus.
Gaļas pildījuma mīklas gardēži mēdz dalīties divās grupās: vieni uzskata, ka pelmeņi ir garšīgāki, ja tos vispirms nedaudz novāra, savukārt citi apgalvo, ka cepti saldēti pelmeņi, bez iepriekšējas vārīšanas, ir daudz labāki. Es izmēģināšu abas metodes un dalīšos ar saviem iespaidiem.
Vārītu ceptu pelmeņu gatavošana:
Katliņā ielej ūdeni, uzliek uz uguns, pievieno lauru lapu un pusi sīpola. Tiklīdz ūdens uzvārās, pievieno sāli un iemet 30 pelmeņus. Vāra, līdz pelmeņi uzpeld augšā.
Knapi sakarsētā pannā, pievienojot augu eļļu, liek vārītus pelmeņus. Cep uz lielas uguns, ik pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, periodiski pievienojiet pannā augu eļļu, lai pelmeņi brūninās un nepiedeg.
Sievietes Latvijā joprojām turpina nēsāt šīs lietas, kas ārzemēs jau sen izmestas
VIDEO:
Tiklīdz pelmeņi sāk brūnēt, uz pannas pievieno smalki sagrieztu ceturtdaļu sīpola. Gandrīz gatavajiem pelmeņiem pievieno smalki sagrieztu ķiploka daiviņu, vienu tējkaroti sviesta, visu samaisa. Noslēdz uguni, piparus pēc garšas un pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedziet pelmeņus ar skābo krējumu.
Tomēr labākā recepte ir tieši saldēto pelmeņu pagatavošanas ziņā! Un tur ir vairāki triki kas jāievēro!
Šķir otru lapu, lai uzzinātu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Pašizsējas puķes nav sliktākas par petūnijām: tās zied īpaši krāšņi, bet par stādiem uz palodzes var aizmirst uz visiem laikiem
- Ielūdzu vīrieti (52) pie sevis Jelgavā, lai kopā uzceptu piparkūkas — nepagāja ne piecas minūtes, kad viņš jau bija prom: stāstu, kas nogāja greizi
- Sieva atstāja mani vienu ar bērniem un aizbrauca uz nedēļu komandējumā – kā mēs “izvilkām” šo nedēļu
- No speķa es gatavoju īstu gardumu, laizīsi pirkstus – maz zināma recepte
- Dēls palūdza visu dienu pieskatīt mazmeitu, bet ēdienu no ledusskapja ņemt nevarēju: stāstu, kā es rīkojos
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte










