Saldētu ceptu pelmeņu gatavošana:
Otrajā pannā ielejiet nedaudz augu eļļas, uzlieciet to uz lielas uguns un ielieciet cepšanai 30 saldētus pelmeņus. Pelmeņiem pievienojiet nedaudz sāls un, tiklīdz tie sāk iegūt zeltainu garoziņu, samaziniet uguni un pievienojiet ceturtdaļu sīpola.
Lai mīklu padarītu mīkstāku, pievienojiet pannai nedaudz filtrēta ūdens un pārklājiet pannu ar vāku. Pēc dažām minūtēm noņemiet vāku, palieliniet uguni vēl nedaudz, lai liekais mitrums iztvaikojas, un pievienojiet smalki sagrieztu ķiploka daiviņu. Pannā pievieno vienu tējkaroti sviesta, apmaisa, nogriež uguni, piparus pēc garšas un pelmeņus apkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem un pasniedz ar skābo krējumu.
Apkoposim:
Pelmeņi, kas nav vārīti, absorbē daudz mazāk augu eļļas, salīdzinot ar vārītiem pelmeņiem, un to izskats ir daudz skaistāks nekā vārītiem.
Starp saldētu ceptu pelmeņu trūkumiem vēlos atzīmēt, ka pelmeņi garšo taukaini, mīkla izrādījās nedaudz mitra. Šo gardumu novērtēs pelmeņu cienītāji.
VIDEO:
Pelmeņi, kurus vispirms nedaudz uzvārīja, sanāca kraukšķīgi, mīkla gatava un garšīga, un negaršoja taukaini, salīdzinot ar saldētiem ceptiem.
Pagatavojiet pelmeņus divos veidos un izvēlieties, kura gatavošanas metode jums patīk vislabāk.
Sastāvdaļas:
Pelmeņi – 60. gab
Sīpols – 1. gab
Lauru lapa – 1. gab
Sāls
Ķiploki – 2 krustnagliņas
eļļa
Sviests
Pētersīļi – daži zariņi
Tevi noteikti interesēs
- Saeima pieņem pabalstu grozījumus: lūk, kas mainās ģimenēm ar bērniem līdz 20 gadu vecumam
- Jau decembra vidus, bet Ziemassvētku kaktuss tikai ar pāris pumpuriem — pievienoju vienu sauju, lai tas mostas kuplai ziedēšanai
- No 2026.gada 1. marta stājas spēkā izmaiņas arī uz Tehnisko apskati: ”Tas ir jādara un punkts”
- Pirmo reizi 5gadu laikā es uzaicināju pie sevis vīrieti (53), bet pēc 40 minūtēm mūsu “romantiskais vakars” pārvērtās par ļoti dīvainu
- Santa iestrēga deviņstāvu mājas liftā ar izskatīgu puisi; tajā dienā ilgi nēsātā maska nokrita un viņa atrada savu dvēseles radinieku
- Saeima apstiprina pretrunīgi vērtētās Darba likuma izmaiņas: zināms, kas mainīsies darba devējiem un darbiniekiem – kuri “iegūs” vairāk









