Es izmantoju kilogramiem speķa, it īpaši ziemā – no tā gatavoju vienu ļoti garšīgu ēdienu

Ņemam sīpolu. Un tā vajadzētu būt diezgan daudz. Nomizojam un sagriežam pus gredzenos. Liekam uz pannas, kurā jau izkusis speķa tauciņi. Cepam līdz izteiktam zeltainam brūnumam.

Ak, cik tas ir garšīgi, varat iedomāties? Un aromāts? Var tieši šo cepto brīnumu uzlikt uz maizītes, un liekas, ka vairāk nekas nav vajadzīgs. Bet mums vēl pēc plāna jābūt arī kartupeļiem. Kartupeļus novārām iepriekš un tiem jābūt vārītiem mundierī. Nomizojam un sagriežam lielos gabalos.

Lasi vēl: Ko darīt, lai aizgājējs varētu aiziet mierīgi – kas noteikti nav pieļaujams un ko drīkst likt līdzi

Liekam sagrieztos kartupeļus pannā pie sīpoliem. Šajā brīdī pieberam sāli un piparus un sākam apcept. Patiesībā ne gluži cept, bet vienkārši samaisām un labi uzsildām.

Un pašās beigās, kad visa šī skaistuma jau gatava, pārkaisām ar svaigām dillēm. Lūk, tā! Vienkārši un garšīgi. 😉

Nu, mīļie, mēs ar jums pagatavojām gardāko ēdienu no vienkāršiem kartupeļiem, sīpoliem un speķa. Un labāku ēdienu dzīvē nevar izdomāt. Liekam galda vidū un ēdam no sirds. Un neaizmirstam pie šī garduma pasniegt arī sālītus gurķīšus, tomātiņus un sēnītes.

Autovadītājs pastāstīja, ko ceļu inspektors viņam nodarīja pēc tam, kad viņš piezvanīja uz palīdzības tālruni

Lasi vēl: “Tu teici vajag mazbērnus. Lūk viņi ir, kādus jautājumus tu man tagad uzdod?” tieši ko tādu man nācās dzirdēt savos 68

✅ Kas nepieciešams

Sālīts speķis – 100 g
Sīpoli – 300 g
Vārīti kartupeļi – 800 g
Dilles, sāls, pipari – pēc garšas

Nu, kā jums? Gribas pagatavot? Mēs par šo ēdienu vienkārši esam sajūsmā. Un visi mūsu draugi arī. Lai arī jums garšo!

Tāpēc iesaku izmēģināt šo recepti jau tuvākajās dienās – tas ir viens no tiem ēdieniem, kas piepilda māju ar siltumu un mājīgumu. Īpaši garšīgi tas būs aukstajos rudens vai ziemas vakaros, kad gribas vienkāršu, bet sātīgu maltīti. Un, ja vēl galdā ir mājās gatavotas marinētas sēnītes vai vecmāmiņas gurķīši, tad vakariņas būs patiesi karaliskas.