Nesen biju ciemos pie drauga Gruzijā un tur izmēģināju tomātu uzkodu. Tas ir tik garšīgs, ka paprasīju recepti un gatavoju mājās, visiem ļoti garšoja, tagad tomātus tā gatavoju bieži, ir lieliska garša un aromāts un nemaz nav grūti pagatavot.
Sastāvdaļas:
1. Svaigas dilles – 1 ķekars.
2. Ķiploki – 4 krustnagliņas.
3. Sāls – 1 ēd.k.
4. Cukurs – 1 tējk.
5. Provansas garšaugi – 1 tējk.
6. Korejiešu burkānu garšviela – 1 tējk.
7. Melnie pipari – 1/3 tējk.
8. Tomāti – 6 gab.
9. Karstie pipari – 1/2 gab.
10. Augu eļļa – 50 ml.
11. Ābolu sidra etiķis 6% – 3 ēd.k.
Gatavošanas metode:
1. Smalki sagriež svaigas dilles un pārliek uz šķīvja.
2. Ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves un pievieno dillēm.
3. Pievienojiet arī sāli, cukuru, Provansas garšaugus, korejiešu burkānu garšvielas, maltus melnos piparus un visu kārtīgi samaisiet.
Pievieno garšvielas.
Apmaisām visu.
Ņemam tomātus, nomazgājam, nosusinām.
Lasi vēl: Es gatavoju šos salātus no krabju nūjiņām, bet mani viesi domā, ka tie ir izgatavoti no dārgas foreles. Dalīšanās ar “triku”
4. Tomātus sagriež krusteniski ar nazi un iegriezumus piepilda ar sagatavoto pildījumu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk..
Tevi noteikti interesēs
- “Vienojamies tūlīt pat – mums būs atsevišķi budžeti…” Es jums stāstu, kā es devos uz randiņu ar 63 gadus vecu “racionālu” vīrieti
- Vai tiešām vēl viena atvasara: sniegta detalizēta novembra laika prognoze — ko sagaidīt iedzīvotājiem
- Pastāstīšu kā viegli un garšīgi pagatavot maltās gaļas pīrāgu: vīrs parasti prasa papildporciju
- 5 pārtikas produkti, ko Turcijas iedzīvotāji neēd, jo tie tiek uzskatīti par neveselīgiem, bet mēs tos ēdam katru dienu
- Atraktīvā Gundega Skudriņa parāda, cik ekskluzīvu dāvanu viņa saņēma savā 50. dzimšanas dienā (+ VIDEO)
- Pagatavoju 6 litrus lieliska veļas mazgāšanas līdzekļa gandrīz par velti: lēti un efektīvi













