Dažreiz mēs pavadām gadus, gatavojot labākās receptes, bet nez kāpēc nekad nedalāmies ar tām ar saviem mīļajiem. Ja vēl neesat izlēmuši, kā pārsteigt savus viesus Jaungada vakarā, lūk, lieliska iespēja.
Tie apvieno jūras velšu maigumu, sarkanā kaviāra spilgto akcentu un patīkami sātīgu garšu. Izmēģiniet — tie ir pirmie salāti, kas pazudīs no galda.
Recepte:
- Garneles (nomizotas) – 200 g
- Kalmāri (nomizoti) – 300 g
- Krabju nūjiņas – 200 g
- Olu baltumi (vārīti) – 5 gab.
- Sarkanie ikri – 100 g
- Majonēze – 3 ēdamkarotes (vai pēc garšas)
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana:
Novāriet kalmārus. Es tos vāru šādi: uzvāru ūdeni, pēc tam ievietoju tajā nomazgātos kalmārus, iepriekš izņemot to iekšas. Es kalmārus vāru 1 minūti no brīža, kad tos ielieku verdošajā ūdenī un izņemu no ūdens. Es tos nekavējoties ievietoju aukstā ūdenī, lai apturētu vārīšanos, vēlreiz nomazgāju, noņemu membrānu un sagriežu strēmelītēs.
Notīrītais kalmārs sver 300 gramus.
Novāru olas un atdalu baltumus no dzeltenumiem. Sagriežu baltumus kubiņos; dzeltenumi nebūs vajadzīgi. Novāru garneles, jo tās jau ir gatavas. Ievietoju tās verdošā ūdenī. Paturu tur 1 minūti un izņemu. Nomizoju tās. Šiem salātiem izmantoju mazas garneles, lai man tās nebūtu jāsagriež. Nomizotās garneles sver 200 gramus. Tagad ņemsim krabju nūjiņas. Ir svarīgi izvēlēties augstas kvalitātes krabju nūjiņas šiem salātiem, jo tās noteiks salātu garšu.
Sagriežu krabju nūjiņas. Salieku salātus: pievienoju olu baltumus, kalmārus, garneles un krabju nūjiņas.
Pārleju ar majonēzi un tikai tagad pievienoju kaviāru, lai tas nepārsprāgtu. Dekorēju ar olu dzeltenumiem un kaviāru. Tas izskatās iespaidīgi uz svētku galda, un tā garša ir nepārspējama, tāpēc esiet droši, tas tiks pilnībā apēsts. Labu apetīti!
Padomi: Izvēlieties augstas kvalitātes krabju nūjiņas — tās lielā mērā ietekmē ēdiena garšu. Nepārcepiet kalmārus, citādi tie kļūs cieti. Vāriet tieši 1 minūti, pēc tam nekavējoties pārlejiet aukstā ūdenī. Ja izmantojat saldētas jūras veltes, pirms gatavošanas tās pilnībā atkausējiet. Tieši pirms pasniegšanas salātus pārlejiet ar majonēzi, lai novērstu lieko mitrumu no sastāvdaļām.
Secinājums: Šie salāti ir īsts gardums jebkuriem svētkiem. Tie izskatās eleganti, ir viegli pagatavojami, un garša vienmēr ir sabalansēta un svaiga. Tas ir pierādīts fakts: pat tie, kuriem parasti nepatīk jūras veltes, lūdz vēl.












