Es jums pastāstīšu, kāpēc es iemetu aspirīnu izlietnē, kad mana vīra nav mājās. Es arī ietaupu naudu

Manā dzīvē bija periods, kad mēs ar vīru īrējām dzīvokli, kas atradās ļoti nolaists ēkā. Atceros, kā saimniece mums aizliedza kanalizācijas cauruļu skalošanai izmantot stipras ķīmiskas vielas. Viņa baidījās, ka kanalizācijas sistēma var pilnībā sabojāt.

Tāpēc viņa mums deva norādījumus, kā uzvesties, lai izvairītos no aizsprostojumiem izlietnē:

Nebija iespējams notecināt eļļu un jebko taukainu;

Pirms trauku mazgāšanas bija nepieciešams tos notīrīt no pārtikas atliekām;

Pārliecinieties, ka siets vienmēr atrodas uz notekas atveres;

Periodiski ielej karstu ūdeni, lai izskalotu caurules.

Mēs ļoti centāmies ievērot visus šos noteikumus, bet izlietne joprojām dažreiz aizsērēja.

Protams, parasti vīrs to tīrīja, un viņš darīja visu iespējamo, lai to iztīrītu:

Lasi vēl: Dzimuši zelta kreklā: Globa nosauca vienīgo zīmi, kuru no 26. maija gaida naudas lavīna

Citronskābe.

Izšķīdināja 50 gramus citronskābes 2 litros ūdens un izlēja šo šķidrumu kanalizācijā;
izjaukts un mehāniski tīrīts;
dažreiz viņš pat izmantoja putekļu sūcēju, mums bija ar pūšanas funkciju, un viņš mēģināja ar to izpūst caurules. Bet tas, protams, bija tad, kad izlietne bija nedaudz aizsērējusi.

Izmantojot sodu.

Viņš tajā ielēja pusi iepakojuma sodas un visu aplēja ar nedaudz atdzesētu verdošu ūdeni. Un tad, izmantojot virzuli, viņš notīrīja aizsprostojumu. Vietu, kur virzulis bija savienots ar izlietni, ieeļļojiet ar vazelīnu vai krēmu, tad tas labāk iederas caurumā, gaiss nenāktu cauri, un darbs būtu veiksmīgāks.

Bet dažreiz aizsprostojums notika, kad vīra nebija mājās, un man bija savs veids, kā tīrīt un skalot caurules. Es paņēmu 10 aspirīna tab*etes, iemetu tās izlietnes kanalizācijas caurumā un piepildīju ar etiķskābes šķīdumu. Es atšķaidīju 0,5 glāzes etiķa uz 1 litru ūdens.

Pēc tam viņa cieši aizvēra caurumu un piepildīja visu izlietni ar ūdeni. Tiklīdz izlietne kļuva pilna, šņākšana caurulē apstājās un atlika tikai iztukšot ūdeni, lai izskalotu caurules. Spiediens no pilnas izlietnes bija labs, un rezultāts parasti bija patīkams.

Vislabāk ir uzmanīt, vai caurules nav aizsērējušas. Kad pirmo reizi pamanāt, ka ūdens neizplūst labi, labāk rīkoties nekavējoties. Tad pietiks tikai ar 5 aspirīna tabl*tēm.

Tagad es jau ilgu laiku dzīvoju savā mājā un joprojām izmantoju šo metodi. Parasti man pietiek ar 5 tabletēm, tikai cenšos to izdarīt laicīgi.

Lasi vēl: Viktorīna: ko par tevi stāsta tava īkšķa forma?

Kāpēc man ir vajadzīga šī dārgā ķīmiskā viela “Mole”, ja aspirīna iepakojums ar 10 tabletēm maksā tikai dažus eiro? Tas ir ne tikai videi draudzīgāks, bet arī ekonomiskāks.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment