Es kāpostus apleju ar karstu ūdeni, un tie saglabājas līdz pavasarim, pat skapī, (tie, kas to izmēģinājuši, tagad arī tā dara)

Gatavošanas process ir ļoti vienkāršs, oriģināla garša: mēreni pikanta. Kāpostus marinē pietiekami ātri, parasti vienas dienas laikā. Tos var pasniegt uzreiz nākamajā dienā vai arī uzkrāt un uzglabāt līdz ziemai. Garšīgi korejiešu kāposti. Ikviens, kurš to izmēģina, ir sajūsmā un lūdz recepti.

Sastāvdaļas:

Uz vienu 3 litru burku: kāposti – 1,5 kg. Burkāni – 250 g. Lauru lapas -2 gab. Melno piparu zirņi – 10 gab. Ķiploki – 5-6 daiviņas.

Pildījumam: Ūdens – 1,2 litri, sāls – 2 ēdamkarotes, cukurs – 3 ēdamkarotes, korejiešu burkānu garšvielas – 1 ēdamkarote, etiķis 9% – 5 ēdamkarotes.

GATAVOŠANAS METODE

Kāpostus sagriež lielos kubiņos.

Lasi vēl: Es nekad nelieku tomātus burkās: es rādu, ko gatavoju no tomātiem (ziemā es tos vienkārši izņemu un lieku zupā)

Sarīvējiet burkānus ar korejiešu burkānu rīvētāju.

Sterilizētas burkas apakšā ievietojiet 8-10 melno piparu zirnīšus, pāris lauru lapas, 5-6 ķiploka daiviņas, kāpostu kārtu, burkānu kārtu un tā pārmaiņus līdz burkas augšdaļai.

Ielejiet vārošu ūdeni, pārklājiet ar vāku un atstājiet uz 10 minūtēm (ja vēlaties, varat burku ietīt, lai kāposti labi sasiltu).

Pa to laiku pagatavojiet sālījumu:

Lai sagatavotu sālījumu, varat izmērīt ūdens daudzumu (cik daudz ūdens iepildīts burkā). Man vajadzēja 1 litru 200 ml.

Ielejiet ūdeni katliņā, ieberiet sāli, cukuru, korejiešu burkānu garšvielas (ja vēlaties pikantāk, pievienojiet vairāk garšvielu). Uzliek uz uguns un uzvāra, tiklīdz tas uzvārīsies, ielej 9% etiķi.

Notecina no kāpostiem ūdeni, nekavējoties pārlej tos ar verdošu sālījumu, uzskrūvē sterilizētu vāciņu, apgriež burku otrādi, ietin un atstāj, līdz tā pilnībā atdziest.

Lasi vēl: Garšīgi tomāti ziemai aromātiskā pildījumā. Katru gadu pagatavoju vismaz 10 burkas

Iznāk ļoti garšīgi kāposti. Pamēģiniet pagatavot, jūs būsiet apmierināti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment