Es knapi varu pacelt savus arbūzus. Tikai viena barošana jūnijā palīdz iegūt “superražu” gadu no gada

Es daudzus gadus audzēju arbūzus savā mājā. Pa šo laiku sapratu, ka viņiem noteikti vajag piebarot. Bet ne visas barības ir tik nepieciešamas arbūziem kā tikai viena.

Šodien pastāstīšu, kādu barošanu noteikti vajadzētu dot arbūziem no maija līdz jūlijam. Bet visvairāk tieši tagad, jūnijā, arbūzam ir vajadzīgs šis elements.

Neaizstājams mēslojums arbūziem

Varbūt pieredzējuši dārznieki jau ir uzminējuši, ka mēs runājam par borskābi. Tas ir bors, kas arbūziem vajadzīgs gandrīz katrā attīstības stadijā.

Šis elements atbild:

labam sakņu sistēmas veidošanai;

augu pielāgošanai laikapstākļiem;

un arī par pašu arbūzu labu izglītību, piegādi, augšanu, attīstību un garšu.

Ja arbūzos nav pietiekami daudz bora, augļi būs ūdeņaini un bez garšas.

Jums var šķist, ka es ļoti pārspīlēju, izceļot boru kā būtisku arbūzu elementu. Bet nē, es saku absolūto patiesību!

Ir svarīgi zināt, kā pareizi sagatavot mēslojumu un kā barot augus. Bora trūkums var palēnināt augšanu un izraisīt lapu čokurošanos un nokrišanu. Ziedi nokrīt un kāti m***t.  Un jūs varat aizmirst par labu ražu.

Kā un kad barot arbūzus ar boru

Pieredzējuši dārznieki pirmo mēslojumu veic pat pirms dzinumu parādīšanās. Tas ir, viņi vienkārši iemērc sēklas šķīdumā.

Kā lietot mārrutku lapas: no vēlīnās puves apkarošanas līdz siltumnīcas kopšanai

Šķīdumu sagatavo šādi. Jums jāatšķaida 1 grams vienā litrā ūdens. borskābe. Šajā šķīdumā arbūzu sēklas jātur pusstundu. Un tad jūs varat pāriet uz sēšanu.

Nākamā barošana tiek veikta, kad sāk parādīties pirmie ziedi. Šeit jums jāņem 5 grami uz 10 litriem ūdens. borskābe. Ja jums ir grūti izmērīt 5 gramus, tad ziniet, ka 1 tējkarote satur tikai aptuveno skābes daudzumu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment