Es lieku gurķus, kabačus, tomātus, papriku burkā un ievietoju to ledusskapī, un pēc 8 stundām nav iespējams atraut sevi no uzkodas

Man nebija ne jausmas, ka dārzeņi šajā receptē ir tik garšīgi un aromātiski.

Sastāvdaļas:

gurķi – 300 grami.
Tomāti – 350 gr.
Tumšzaļie kabači – 250 g.
Pipari – 200 g.
Ķiploki – 2-3 daiviņas
Pētersīļi – ķekars
Baziliks – 1-2 zariņi
Dilles – zariņi
mārrutki – 2-3 lapas
Sāls – 2 tējk.

Vispirms ir jāsagatavo dārzeņi. Nogrieziet gurķiem astes un sagrieziet 4 daļās, ja gurķi ir ļoti mazi, tos var sagriezt 2 daļās.

Lielos tomātus sagrieziet 4 dalās, bet mazākos – divās daļās.

Ļoti mazus tomātus caurduriet ar zobu bakstāmo.

Ņemam jaunu kabaci un sagriežam riņķīšos, es nemizoju mizu, tie tagad ir jauni, tāpēc var gatavot ar mizu.

Sagrieziet papriku strēmelēs.

Sasmalciniet ķiploku daiviņas gabaliņos.

Tīras 2 litru burkas apakšā ielieciet jaunus dilles zariņus, pievienojiet ķiplokus, daļu kabaču un mārrutku lapas.

Pievienojiet gurķus, tomātus, garšaugus.

Lasi vēl: Trīs sastāvdaļu pesto: jūs nekad vairs nepirksiet šo mērci veikalā – tā ir gatava dažu minūšu laikā

Saldo papriku, baziliku.

Burku var nedaudz sakratīt, lai dārzeņi nedaudz nosēstos.

Pievieno 2 tējkarotes sāls.

Un tādējādi piepildiet visu burku ar dārzeņiem. Virspusē uzliek pētersīļus.

Un uzliek vāku.

Nedaudz apgāziet uz galda, lai sāls vienmērīgi sadalītos pa dārzeņiem.

Ielieciet ledusskapī uz 8 stundām, vēlams burku pagriezt ik pēc divām stundām, lai šķidrums vienmērīgi sadalītos pa visiem dārzeņiem.

Šādi dārzeņi burkā izskatās pēc 8 stundām.

Uzlieciet viegli sālītus dārzeņus uz šķīvja un pasniedziet.

Lasi vēl: Draugi no Armēnijas mani cienāja ar ļoti garšīgu ziemas uzkodu “Ahoržaks”. Es ņēmu šo recepti pie sirds un gatavoju to jau daudzus gadus

Lai labi garšo!

Leave a Comment