Es ņemu ķiplokus un plastmasas pudeli – orhidejas uzreiz sāk augt: zieds ziedēs visu gadu – lieli un spilgti pumpuri

 

Iespējamie iemesli un darbības mehānisms:

  1. Ķiploka ietekme: Ķiplokam piemīt antibakteriālas un pretsē***u īpašības. Tas var palīdzēt novērst sakņu puvi un citas sēnīšu slim***s, kas bieži vien var kaitēt orhidejas veselību.
  2. Griezums orhidejas kātā: Šis griezums varētu būt paredzēts, lai veicinātu sakņu attīstību, ļaujot labāk uzsūkt mitrumu vai barības vielas.
  3. Mikroklimats pudelē: Pudeles apakšā esošie akmeņi nodrošina drenāžu, un plastmasas pudele var radīt mitru mikroklimatu, kas ir labvēlīgs orhidejām.

Padomi piesardzībai:

  • Uzmanīgi sekojiet līdzi augam: Pārbaudiet, vai orhideja neizrāda stresa vai bojājumu pazīmes, piemēram, pūšanu vai pelēšanu.
  • Higiēna: Ļoti svarīgi ir rūpīgi sterilizēt instrumentus, ko izmanto griešanai, lai novērstu infe***ju.
  • Pārliecinieties par gaisa cirkulāciju: Pat ar pudeles metodi pārliecinieties, ka ir pietiekama gaisa cirkulācija, lai novērstu pelējuma veidošanos.

Vēsturiski fakti:

“Bite Latvija” izplata ziņu, ka šajā laika periodā būs ierobežoti klientu pakalpojumi un daudzi no tiem īslaicīgi var nedarboties!

Orhidejas patiešām ir vieni no vecākajiem ziedaugiem pasaulē, un tiek uzskatīts, ka tās pastāv jau kopš dinozauru laikiem, kas liecina par to spēju pielāgoties dažādiem vides apstākļiem.

Lasi vēl: Reizi nedēļā iemetu virtuves sūkli šajā šķīdumā: lūk, kāpēc tā daru

Orhideju ģimene ir ļoti daudzveidīga, un to ziedi ir pielāgojušies, lai piesaistītu specifiskus apputeksnētājus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment