Es nevarēju izaudzēt pētersīļus, kamēr neiemācījos vienu “triku” (izrādās, ka es tos iesēju nepareizi)

Tagad mani pētersīļi vienmēr dīgst ātri un gludi. Ja pirms dažiem gadiem es zinātu šo stādīšanas metodi, es nebūtu tik daudz cietusi ar sēju. Pretējā gadījumā jūs stādāt sēklas, bet tās nedīgst. Es iztērēju tik daudz naudas…

Mans stāsts ar pētersīļu audzēšanu sākās apmēram pirms 7 gadiem, pirms tam mēs kaut kā maz sākām tos ēst, tāpēc mēs vairs tos neaudzējām. Pirmos gadus man vispār nesanāca audzēt pētersīļus. Un es nesapratu, ko daru nepareizi.

Likās, ka pētersīļi ir tik vienkārša un viegli kopjams zaļums, ka tai ātri jāizdīgst un labi jāaug. Bet tā nebija, 90% manu sēklu neuzdīga. Bet stādi, kuriem izdevās izšķilties, kļuva dzelteni un slikti auga.

Ja pirms vārīšanas joprojām ievietojat kartupeļus aukstā ūdenī, labāk nekad to vairāk nedariet

Izmantojot izmēģinājumus un kļūdas, kā arī studējot specializēto literatūru, es palīdzēju man saprast, kas notiek, un es uzzināju vienu triku, kas neļāva manām sēklām dīgt. Tagad ar prieku pastāstīšu, kā pareizi sēt pētersīļus, lai tie sadīgst un augtu sulīgs zaļums. Uzmanīgi izlasiet. Šī informācija būs noderīga ne tikai iesācējiem, bet arī pieredzējušiem dārzniekiem.

3 noteikumi, kurus ievēroju, sējot pētersīļus

Pirmkārt

Sāksim ar dobes sagatavošanu. Es zinu, ka daudzi cilvēki neuztraucas ar šo lietu, bet tagad es daru visu saskaņā ar noteikumiem. Pētersīļu sēšanai izveidoju nelielu kastīti ar izmēru 70×100 cm un novietoju to atklātā, labi vēdināmā vietā.

Kastē iemetu dārza zemi, pievienoju 2 spainīšus komposta, pusspaini humusa un upes smiltis irdenumam (daudzumu regulēju ar aci). Es nepievienoju minerālmēslus, pētersīļi aug labi bez tiem. Turklāt es dzirdēju, ka pētersīļos var uzkrāties nitrāti – tāpēc es ar to neriskēju. Audzējot visu veidu salātus, es arī nepievienoju minerālmēslus.

Lasi vēl: Man vairs neviens kabacis neaiziet postā: marinētie kabači ziemai ar apelsīnu (glabāju skapī)

Nekad nestādiet pētersīļus zemienēs! Pārāk daudz mitruma izraisa tās puvi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment