Es nevaru iedomāties gardākus kartupeļus kā šīs receptes variācija (no galda pazūd momentā)

Šodien gatavosim kartupeļus cepeškrāsnī. Tas ir ļoti vienkāršs ēdiens, bet ar izcilu garšu. Kartupeļi iekšpusē ir mīksti un maigi, bet virspusē pārklāti ar kraukšķīgu, zeltainu garoziņu, kas noteikti rosina apetīti.

Šo kartupeļu aromāts ar ķiplokiem piesaista ikvienu – nevienu neatstājot vienaldzīgu. Mūsu ģimenē šī recepte ir viena no visiecienītākajām.

Cepot kartupeļus cepeškrāsnī, tie iegūst īpašo krāsns garšu un unikālo tekstūru. Šī gatavošanas metode piešķir kartupeļiem patīkamu kraukšķīgumu ārpusē, bet iekšpusē tie saglabā savu sulīgumu un maigumu.

Lasi arī: Nosauktas zvaigžņu zīmes, kurām septembra vidus izrādīsies ļoti īpašs mēnesis

Turklāt cepeškrāsnī cepti kartupeļi labi uzņem dažādu garšvielu aromātus, kas tos padara vēl gardākus. Tādēļ cepeškrāsnī cepti kartupeļi parasti ir ļoti iecienīti – tie ir svaigi, garšīgi un piedāvā dažādas garšu un tekstūru kombinācijas.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Ķeramies klāt pagatavošanai!

Pagatavošana:

Ņemam mazus kartupeļus, man ir šķirne “Baby”. Nomazgā, nomizo un liek katliņā. Ja jums ir lieli kartupeļi, varat tos sagriezt gabalos. Ēdienu gatavošanai der arī jauni kartupeļi, tie nav jāmizo. Piepildiet katlu ar aukstu ūdeni, līdz visi kartupeļi ir pārklāti.

Pievieno tējkaroti sāls. Liek uz plīts un uzvāra. Noņemiet putas un vāriet tieši 3 minūtes no vārīšanās brīža; kartupeļus nav nepieciešams pārvārīt.

Pēc tam noteciniet visu ūdeni un pagatavojiet gardu mērci kartupeļiem. Bļodā sajauc 3 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno pustējkaroti sāls, papriku, Provansas garšaugus, paprikas un sasmalcinātu ķiploku maisījumu. Sajauc.

Tad pievienojam šo aromātisko mērci kartupeļiem un apmaisām, lai mērce vienmērīgi pārklātu kartupeļus.

Atliek mūsu apaļos kartupeļus ielikt veidnē, izlīdzināt, lai tie būtu vienā kārtā un pievienot apmēram 3 ēdamkarotes sasmalcināta sviesta.

 

Kartupeļus liek cepeškrāsnī cept 190-200 grādos 25-40 minūtes līdz zeltaini brūnai krāsai. Laiks būs atkarīgs no kartupeļu lieluma un jūsu krāsns jaudas.

Ja vēlas, kartupeļus var pārkaisīt ar sasmalcinātām dillēm vai pētersīļiem un papildus pievienot caur presi izspiestu ķiploku.

 

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un zaļumiem pēc šīs receptes vienmēr iznāks ārkārtīgi gardi un aromātiski. Iekšpusē kartupeļi ir mīksti un maigi, un virsū ar skaistu zeltaini brūnu garozu. Nav iespējams pretoties.

Sastāvdaļas:

kartupeļi – 900g;
sāls – 1 tējkarote;
zaļumi pēc vēlēšanās;
sviests – 3 ēdmkarotes.

 

Maisījumam/mērcei:

eļļa – 3 ēdamkarotes;
sāls – pustējkarote;
paprikas pulveris – pustējkarote;
provansas garšviela – 1 tējkarote;
piparu maisījums – pēc garšas;
4 ķiploku daiviņas.

 

✨Noteikti iesaku pagatavot. Var pasniegt gan svētkos, gan katru dienu pusdienās vai vakariņās. Ja jums patika recepte, lūdzu, atzīmējiet to ar patīk un komentējiet. Labu apetīti visiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment