Es mīlu šprotes, bet mēs tās pērkam ļoti reti. Galu galā tās ir konservētas un kūpinātas. Bet pagatavot tās Vecgada vakaram ir pašsaprotami! Kāds gan svētku galds bez šprotu bundžas?
Manā bērnībā ar tām neko īpašu nedarīja. Domāju, ka vienkārši uz galda lika atvērtu bundžu, un viss. Un blakus – gabaliņos sagriezta melna maize. Bet tomēr šai zivij ir tik neaizmirstams aromāts un garša….. Un, kad es ēdu šprotes, mani pārceļ atpakaļ uz šo ļoti svētku galdu:
Kopš tā laika daudz kas ir mainījies. Esmu kļuvusi pieaugusi un esmu pārcēlusies no vecāku mājas. Un es atkal sāku mīlēt Vecgada vakaru!
Šodien iesaku jums pagatavot šīs sviestmaizes ar šprotēm un gurķi:
Es zinu, ka mums visiem ir dažādas gaumes, un vieni un tie paši ēdieni dažiem cilvēkiem var patikt, bet citiem tie var šķist negaršīgi. Tas nekas! Man personīgi šī ēdienu kombinācija ļoti patika, pamēģiniet!
Kas jums nepieciešams:
Rupjmaize (vai jūsu iecienītākā) – 1 klaips.
šprotes – 1 kārba
kausēts siers – 1 gabals
ķiploki – 1/2 tējk.
garšaugi (man ir dilles) – neliela zariņa
Kā pagatavot
Paņemiet melnu maizi (ķieģelīti) un sagrieziet to mazos gabaliņos – tā, lai tos varētu ērti ēst.
Ja vēlaties “izrādīties”, šādus apļus varat veidot ar glāzes palīdzību:
Tagad šķēles viegli apgrauzdējam pannā. Manuprāt, labāk ir grauzdēt (bez eļļas), nevis cept. Ja jums ir tosteris, varat to izmantot.
Maize ir gatava! Tagad sagatavosim pildījumu. Sajauc bļodā vai blenderī visas sastāvdaļas uzreiz: kausētu sieru + ķiploku + svaigas dilles + mazie gurķīši:
Receptēs gandrīz vienmēr izmantoju žāvētus (granulētus) ķiplokus, man personīgi tie patīk labāk nekā svaigi ķiploki.
Lasi vēl: Tautas zīmes 2. decembrim: nebrauciet ciemos, aizveriet logus, uzmanieties no saviem ienaidniekiem – smaga diena
Kāpēc?
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….