Šobrīd šī recepte atkal ir popularitātes virsotnē.
Šodien dienas kārtībā — gardas kabaču pastētes recepte. Vai arī pastēte, vai smēriņš… Kā kuram labāk patīk!
Uzsmērēsiet šo pastēti uz kraukšķīgas maizes šķēles — un būsiet pārsteigti, cik garšīgi tas ir! Šādu pastēti ar prieku ēd pat tie, kuri kabačus parasti nemaz neatzīst. Un viss tāpēc, ka kabaču garša šeit nemaz nav jūtama.
Man ļoti patīk šī pastēte — gan siltā, gan aukstā veidā. Turklāt to var arī sasaldēt. Galvenais — pirms lietošanas uzmanīgi to atkausēt.
Nevis siltumā uz virtuves galda, bet obligāti ledusskapī, lai atkausēšana notiktu lēni.
Vispirms sagriežam sīpolu šķēlēs un apcepinām to labi uzkarsētā pannā ar augu eļļu.
Tiklīdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievienojiet pannā uz rupjās rīves sarīvētu burkānu un turpiniet apcept vēl pāris minūtes.
Tālāk pannā pievienojam kabačus, samaisām un apcepam visu kopā burtiski 2–3 minūtes.
Mani kabači ir jauni, ar maigu, nebojātu miziņu, tāpēc es to nenomizoju. Nobriedušus kabačus gan labāk nomizot. Un neatkarīgi no “vecuma” — noteikti nomazgāt!
Lasi vēl: Gurķi kā „jauni” pēc šīs mēslošanas- kā pagarināt gurķu dzīvi līdz rudenim
Pēc tam pievienojam caur spiedi izlaistu ķiploku, sāli un piparus. Svarīgi: sāli pievienojam, ņemot vērā, ka receptē būs arī krēmsiers, kas pats par sevi jau ir sāļš.
Sajaucam, uzliekam pannai vāku un sautējam visu uz lēnas uguns, līdz dārzeņi ir pilnībā gatavi. Un, godīgi sakot, jau šajā brīdī ir ļoti garšīgi. Bet mēs ejam tālāk.
Kad dārzeņi ir gatavi, pārliekam tos blendera traukā, pievienojam krēmsieru, dilles un sablendējam līdz viendabīgai, pastai līdzīgai konsistencei.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
✔️ Kabacis — 500 g (jau sagriezts)
✔️ Burkāns — 150 g
✔️ Sīpols — 100 g
✔️ Saulespuķu eļļa — 2 ēdamkarotes
✔️ Ķiploks — 1–3 daiviņas
✔️ Sāls, melnie pipari — pēc garšas
✔️ Dilles — mazliet
✔️ Kūpināts vai mīkstais siers — 120 g
Lasi vēl: Prognoze nedēļai no 4. līdz 10. augustam- nedēļa mūs gatavo Pilnmēness laikam un maģiskam datumam
Atdzesējam ledusskapī un pasniedzam galdā, bet var arī ēst uzreiz — silta pasta arī ir ļoti garda. Gatavojiet, izmēģiniet, labu apetīti!