Es pārtraucu pirkt atkritumu maisus; Tie ir dārgi un pastāvīgi plīst. Es atradu tiem bezmaksas, vienkāršu aizstājēju

Lielveikalos tiek pārdoti diezgan pieklājīgi, izturīgi maisi. Tie ir kvalitatīvāki, un to apjoms ir ietilpīgāks. Šādi maisi diezgan ērti guļ spainī. Izvilkt tos ir viegli un vienkārši – pavelciet aiz rokām, cieši sasieniet mezglā un nesiet uz saviem atkritumu konteineriem. Turklāt šādas somas ir lieliski piestiprinātas pie spaiņa ar lieliem klipšiem biroja vajadzībām. Bet šai iespējai ir arī liels trūkums. Tās ir finansiālas izmaksas.

Diemžēl lielveikalos bez maksas var lietot tikai mazos celofāna maisiņus dārzeņiem.  Nav vērts pat runāt par to, cik daudz tas aiziet mēnesī. Turklāt savus pirkumus ievietoju ērtā auduma somā.

Ko darīt šajā situācijā? Ir atbilde!

Ko tad es izdomāju? Ļoti oriģināls un radošs risinājums. Starp citu, šī metode tika izmantota Padomju laikā, un tad viņi par to vienkārši aizmirsa.

Tātad, mēs paņemam diezgan lielu avīzes gabalu. Mēs noplēšam no tā lielu papīra sloksni, mums vajadzētu iegūt lielu kvadrātu.
Šis kvadrāts ir jāsaloka pa diagonāli, lai rezultāts būtu liels trīsstūris.
Mēs uzmanīgi noliecam vienu no šī trīsstūra malām. Pēc tam apgrieziet trīsstūri un uzmanīgi salieciet otro stūri.
Mēs saņemam avīžu maisiņu. Mums ir jāsaliek visas malas, kas izceļas no maisa, uz iekšu vai uz āru, kā jums ērtāk.

 

Mēs uzmanīgi ievietojam šo maisu atkritumu tvertnē. Mēs saņēmām kaut ko līdzīgu maisam, bet izgatavoti no avīzes. Šo maisu-spaini pēc vajadzības izņemam un izmetam poligonā.

Starp citu, šī metode ir ļoti videi draudzīga. Plastmasa dabā sadalās ļoti ilgi, nevaru garantēt, ka visi šie maisi pilsētas poligonā tiks nekavējoties pārstrādāti.

Ir gan ieguvumi, gan vides aizsardzība. Vai jūs piekrītat man, draugi? Ja jums patika mana radošā metode, noteikti rakstiet par to komentāros.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment