Es pērku vislētākās skūšanās putas, lai būtu rezerves, bet ne savam vīram. Tās ir neaizstājamas saimniecībā

Šodienas rakstā es vēlos pastāstīt par skūšanās putu noderīgajām īpašībām mājās. Pat vislētākās putas mājsaimniecībā būs labi izmantojamas. Skūšanās putas var ievērojami atvieglot tīrīšanu.

1. Dīvāna un paklāja tīrīšana

Manai meitai ļoti patīk zīmēt ar krāsām. Viņa bieži to dara uz dīvāna viesistabā. Nesen viņa atkal apsēdās, lai zīmētu, un nejauši apgāza dzeltenās krāsas bundžu tieši uz paklāja.

Protams, uzreiz radās dzeltens traips. To varēja vienkārši izmazgāt, izmantojot mazgāšanas līdzekli un birstīti, taču pēc šīs procedūras paklājs žūs pāris stundas, turklāt nav fakts, ka traips pilnībā pazudīs.

Tāpēc es nolēmu izmantot putas, uzklāju tās uz traipa un nedaudz paberzēju ar birstīti. Atlikušās putas savācu ar sausu drānu. Es to izdarīju divas reizes, un no traipa nekas vairs nepalika pāri.

2. Mazgā vannas istabas spoguli

Manuprāt, daudziem cilvēkiem ir apnicis vannas istabas spogulis. Galu galā, tiklīdz jūs ieslēdzat karsto ūdeni, spoguļa virsmu uzreiz pārklāj tvaiks. Es ar šo problēmu spēju tikt galā jau sen.

Es paņemu putas, nedaudz uzziedu tās uz spoguļa un noslauku to līdz sausumam ar vienreizlietojamiem dvieļiem, jo tie neatstāj svītras.

Spogulis, kas noslaucīts ar skūšanās putām, vairs neaizsvīst.

3. Tīra hromu un nerūsējošo tēraudu

Kad redzu, ka hroma krāni ir kļuvuši netīri, atkal ņemu putas un uzklāju tās uz sausas drāniņas. Pēc tam noslauku krānus un citas vajadzīgās virsmas. Pēc putu lietošanas viss ne tikai mirdz, bet arī nav kaļķakmens.

To pašu es daru ar virtuves rokturiem. Un nav nepieciešamas nekādas ķimikālijas.

4. Iztīra cepeškrāsni

Es nevaru paciest netīru cepeškrāsni, tāpēc katru reizi, kad to izmantoju, cenšos to nekavējoties sakopt. Es izņemu no cepeškrāsns visas paplātes un režģus.

Pēc tam uz cepeškrāsns sieniņām uzklāju putas. Atļauju tam nostāvēties 15 minūtes un pēc tam nomazgāju ar ūdeni un sūkli.

Ja to darīsiet regulāri, tad nebūs nepieciešams ilgs laiks, lai iztīrītu cepeškrāsni ar termoķīmiju, kas bojā virsmu.

5. Zamšādas tīrīšana

Šī metode noderēs ikvienam, kam patīk zamšādas apavi un aksesuāri. Ja uz zamšādas ir netīrumi vai tauku traipi, putas ar tiem tiks galā.

Uzklājiet nedaudz putu uz virsmas, ļaujiet tām iesūkties un nožūt. Pēc tam ar birstīti maigi notīriet zamšādu. No traipa nepaliks ne miņas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment