ES pieprasa Amazon vairāk informācijas par atbilstību Digitālo pakalpojumu likumam

Eiropas Komisija piektdien paziņoja, ka tā ir pieprasījusi Amazon sniegt vairāk informācijas par pasākumiem, ko ASV e-komercijas gigants ir veicis, lai izpildītu savas saistības saskaņā ar Digitālo pakalpojumu aktu (DSA), raksta Reuters.

“Jo īpaši Amazon tiek lūgts sniegt sīkāku informāciju par atbilstību noteikumiem attiecībā uz ieteikšanas sistēmu pārredzamību (…),” teikts ES paziņojumā.

Amazon pieprasītā informācija jāsniedz līdz 26. jūlijam, teikts paziņojumā.

DST ir ES likumdošanas iniciatīva, kuras mērķis ir nodrošināt drošāku un atbildīgāku digitālo pakalpojumu vidi visiem lietotājiem, kā arī radīt vienlīdzīgus apstākļus uzņēmumiem. DST pieprasa, lai lielie tehnoloģiju nozares dalībnieki darītu vairāk, lai cīnītos pret nelikumīgu un kaitīgu saturu savās platformās.

DSA paredz mehānismus, kas palīdzēs mazināt nelegāla satura izplatīšanu un uzlabos patērētāju drošību tiešsaistē. Tāpat DSA ļauj lietotājiem lielāku kontroli pār to, kā viņu dati tiek izmantoti un kādu pakalpojumi viņi saņem.

Amazon paziņoja, ka izskata ES pieprasījumu un ir gatavi sadarboties šajā jautājumā.

“Mēs izskatām šo pieprasījumu un cieši sadarbojamies ar Eiropas Komisiju. Amazon piekrīt Eiropas Komisijas mērķim izveidot drošu, paredzamu un uzticamu iepirkšanās vidi,” sacīja Amazon pārstāvis.

“Mēs uzskatām, ka tas ir svarīgi visiem mazumtirdzniecības nozares dalībniekiem, un mēs ieguldām ievērojamus līdzekļus, lai aizsargātu mūsu veikalu no sliktiem dalībniekiem, nelegāla satura un radītu uzticamu iepirkšanās pieredzi. Mēs esam balstījušies uz šo spēcīgo pamatu DSA atbilstības nodrošināšanai,” piebilda preses pārstāvis.

DSA uzliek par pienākumu Amazon un citām lielajām platformām ātri reaģēt uz nelegāla satura un preču izņemšanu no platformas. Tas ietver arī pieprasījumus par viltotām precēm un citām patērētājiem bīstamām precēm. Amazon ir jāsniedz skaidra informācija par to, kā tiek identificēts un apstrādāts nelegāls saturs, kā arī jānodrošina efektīvi sūdzību mehānismi lietotājiem.

DSA veicina godīgu konkurenci, nodrošinot, ka Amazon nevar izmantot savu tirgus dominanci, lai nepamatoti ietekmētu citu uzņēmumu darbību platformā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment