– Pēc pusstundas olas izņem kamolus no oglēm, sacīja Pēteris un devās prom. Teikt, ka esmu pārsteigts, nozīmētu nepateikt neko. Sēdēju un skatījos, kā oglēs gatavojas olas. Garšaugi smaržoja, dūmi laiski locījās. Pienāca kāds kaimiņš un pastāstīja, ka ziemā kāds plēsīgs savvaļas dzīvnieks ielavījies kūtī un nokodis vairākas vistas. Laiks paskrēja vēja spārniem.
Pēc pusstundas noņēmu zemes kamolu no oglēm un atdabūju vaļā ar kociņu – tur bija ola, gluda, čaumala vesela. Ne plaisu, ne noplūdes. Ar karoti pārsitu čaumalu no viena gala – iekšpusē bija gatava ola, sānos nedaudz apbrūnējusi.
Pēc tam izņēmām no oglēm visus pārējos zemes kamolus. Olas nomizojām, sagriezām divās daļās, apkaisījām ar sāli un ķērāmies pie ēšanas. Garšoja nevainojami!
Lasi vēl: Latvijas eksperts iesaka veikalos nepīkstināt bankas kartes – skaidro kāpēc tas ir tik būtiski
Un ja kāds teiks, ka šādi gatavota ola ir netīra, es viņam atbildēšu: netīrs nenozīmē kaitīgs! Zeme uz oglēm tādā karstumā kļūst sterila. Viss, kas varētu negatīvi iespaidot gremošanas sistēmu, pusstundas laikā pilnībā zaudē kaitīgās īpašības.
Dažreiz cilvēks aizdomājas: varbūt ne velti viss ir iekārtots tā. Vienkāršas lietas ir pašas uzticamākās. Un pat ola māla kamolā ir kā atgādinājums, ka ne viss vērtīgais prasa lielu piepūli. Dažkārt pietiek ar ugunskuru un zemi zem kājām, lai sātīgi pamielotos. Ja jums šis raksts šķita interesants, atzīmējiet to ar “patīk” un dalieties sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!
Tevi noteikti interesēs
- Ļoti sātīgs un viegli pagatavojams sacepums: ”Manam vīram un pat bērniem ļoti garšo”by Sandra Vīgante
- Spēcīgākie talismani šī gada rudenī veiksmei un panākumiem: akmeņi, kurus ir vērts valkāt rotaslietāsby Laura Andersone
- Laika ziņu eksperta Martina Bergšteina prognoze nedēļas nogalei: ”Beidzot sagaidīsim”by Sandra Vīgante