Es sasaldēju parasto kefīru un iegūstu perfektu biezpienu

Nekādas īpašas prasmes nevajag. Esmu pārliecināta, ka daudzas saimnieces zina pagatavošanas veidu, taču ne visi var dalīties savā pieredzē ar to.

Tas nekas, es dalos ar jebkurām receptēm un pat ar visvienkāršākajām. No biezpiena var pagatavot krēmsieru kūkām un pankūkām, vai arī var pagatavot pikantu biezpienu ar garšaugiem un dažādām garšvielām.

Jums būs nepieciešams kefīra iepakojums, man ir 2,5 % tauku saturs. No 900 ml kefīra iegūst 300 g biezpiena un 600 ml sūkalu.

Vispirms kefīra iepakojumu ieliku saldētavā, līdz tā pilnībā sasala. Es to ieliku saldētava uz vienu dienu. Iespējams, ka tas bija sasalis ātrāk, bet es to izņēmu tieši pēc 24 stundām.

Novietojiet marli uz sieta vai caurdura. Saldēto kefīru izņēmu no iepakojuma un uzliku uz marles.

Lasi vēl: Ābolu šķēles sīrupā: pēc garšas kā marmelāde (ābolu un bumbieru šķēles tagad paliek veselas)

Atstājiet to istabas temperatūrā uz nakti. Var sasiet marles malas un pakārt tā, lai sūkalas pilētu bļodā.

Gatavs, var pagatavot visdažādākās gardas lietas. Es cepu pankūkas no sūkalām, tās vienmēr iznāk lieliskas. Starp citu, ja sūkalas neplānojat izmantot uzreiz, ielejiet tās plastmasas pudelē un ievietojiet saldētavā.

Garša ir atkarīga no kefīra, jo kefīrs var būt skābs, man bija labs, bez pārāk liela skābuma.

Biezpiena masa ir ļoti garšīga tāda, kāda tā ir, to var ēst bez visa. Es pievienoju sāli, ķiplokus un dilles uzziešanai uz maizes.

Lasi vēl: Pagatavojiet biezu, smaržīgu ķiršu ievārījumu bez kauliņiem 20 minūtēs. Divi triki, par kuriem ne visi zina

Dažreiz pievienoju arī žāvētus tomātus, arī ļoti garšīgi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment