Es šašliku marinēju tikai tā – bez kefīra, vīna vai minerālūdens; vienkārši, bet ar lielisku rezultātu

Vārds “šašliks” cēlies no Krimas tatāru “šišliks”, kas nozīmē – kaut kas uz iesma. Grūti precīzi pateikt, kur tieši šis ēdiens radies, jo gaļas cepšana uz uguns ir sens process – jau pirmatnējie cilvēki, kad apguva uguns izmantošanu, sāka cept nomedīto gaļu tieši tā.

Šodien, plānojot pikniku, pirmais svarīgais jautājums vienmēr ir – kurš marinēs gaļu? Jo, piekritīsiet, pikniks bez šašlika nav nekāds pikniks. Ja paredzēta izbraukuma diena, noteikti izmēģiniet šo recepti – garša jūs nepievils!

Sastāvdaļas:

Cūku ribiņas – 1,5kg

Cūkgaļas fileja – 1,5kg

Sīpoli – 1kg
Lasi arī: Vistas gaļas kotletes ar maizi

Sāls – pēc garšas

Pipari – pēc garšas

Kaltēts baziliks – pēc garšas

 

Pagatavošanas gaita:

Attīra fileju no plēvēm, sagriež porciju gabaliņos.

Sagriež ribiņas gabaliņos – vienā gabaliņā viena ribiņa.

Gabaliņiem nav jābūt maziņiem un plāniem, jo tad gaļa ātrāk izžūst un apēst sulīgu šašliku vairs nesanāks.

Gaļu no visām pusēm ierīvē ar garšvielām.

Sīpolus notīra un sagriež pusgredzenos. Ieber sīpolus maisiņā un labi saspaida.

Turpat pievieno gaļu un vēlreiz visu labi samaisa. Maisiņu aizsien un liek ledusskapī uz 24 stundām. Pēc diennakts gaļu var likt uz iesmiem un cept.

Runā, ka labam šašlikam nevajag neko citu, kā labu gaļu un garšvielas. Vairāk neko. Nav obligāti marinēt kefīrā, vīnā vai minerālūdenī. ja gaļa būs pareizi pagatavota, tā būs sulīga, garšīga un maiga.