Kraukšķīgi, pikanti un aromātiski korejiešu gurķi ir lieliska uzkoda vai piedeva pamatēdieniem. Es tos gatavoju visu vasaru. Tie garšos visiem.
Pagatavošana:
Gurķus labi nomazgājiet un nosusiniet. Sagrieziet gurķus strēmelītēs, apļos vai apļu pusītēs – kā vēlaties. Pārlieciet maisīšanas bļodā.
Smalki sakapājiet dilles un pievienojiet gurķiem. Pievienojiet arī sasmalcinātu ķiploku, sāli, kūpinātu papriku, piparu maisījumu, sojas mērci, ābolu sidra etiķi, augu eļļu, sezama sēklas (sezama sēklas var viegli apcept sausā pannā, lai iegūtu garšu).
Visu labi samaisiet un ievietojiet ledusskapī vismaz uz 1 stundu (vai labāk uz 4-6 stundām), lai gurķi būtu labi marinēti. Šos gurķus ledusskapī uzglabā 2-3 dienas.
Recepte:
- Gurķi – 5 gab. (450 g.)
- Dilles – 20 g.
- Ķiploks – 1-2 daiviņas
- Sāls – 0,5 tējk. (pēc garšas)
- Kūpināta paprika – 1 tējk.
- Piparu maisījums pēc garšas
- Sojas mērce – 1 ēd.k.
- Ābolu sidra etiķis – 1 ēd.k.
- Sezams – 1 ēd.k.
- Augu eļļa – 2 ēd.k.
Lasi vēl: No 3. septembra sāksies septiņu dienu murga periods – kam sinoptiķi iesaka būt gataviem
Kā saprast, vai gurķi ir piemēroti marinēšanai. No pirmā acu uzmetiena viss ir vienkārši: marinēšanai – marinētas gurķu šķirnes, salātiem – salātu šķirnes. Bet kā tās noteikt no pirmā acu uzmetiena? Klasiskie ieteikumi izklausās šādi: īsi, ar pumpām-pumpām, ar melnām dzelkšņiem – tad piemēroti marinēšanai. Ja balti dzelkšņaini, nedaudz bumbuļveida – labāk sūtīt uz salātiem.
Ir arī padomi par malām. Diemžēl padomi ir atšķirīgi. Daži saka, ka jo vairāk malu gurķim, jo labāk. Un pastāv viedoklis, ka gurķi ar gandrīz noapaļotām malām nav piemēroti marinēšanai.
Citi gurķiem atrod 4 malas – un apgalvo, ka tās ir labākās. Un diemžēl: šodien visi šie ieteikumi nedarbojas – vai gandrīz nedarbojas. Izlase nestāv uz vietas, un šodien nekas nav atkarīgs no dzelkšņu un bumbuļu krāsas.