Plūmes ir ļoti aromātiskas, pikantas un gardas. Tīras puslitra burkas apakšā ievietoju nelielu diļļu lietussargu, pētersīļu lietussargu, dažus diļļu zaļumus, pētersīļa zariņu, pāris ķiploka daiviņas un 7-8 melnos piparus.
Tagad ievietoju tik daudz plūmju, cik der. Ņemu stingras un nedaudz nenogatavinātas plūmes. Katliņā ieleju 1,5 litrus ūdens, uzlieku uz uguns un uzvāru. Burkas pārleju ar verdošu ūdeni. Man 1,5 litri ir tieši tik daudz, lai piepildītu 5 burkas pa 0,5 litriem, un paliek pavisam maz, bet viens litrs noteikti nav pietiekami.
Burkas pārklāju ar vākiem un atstāju uz galda 15 minūtes, pa kuru laiku plūmes uzsils. Pēc 15 minūtēm noleju ūdeni atpakaļ katliņā. Es uzlieku katliņu uz uguns un pievienoju sāli un cukuru: uz katru litru ūdens ņemu 50 gramus sāls un 200 gramus cukura.
Tiklīdz sālījums vārās, ieleju etiķi: 100 ml 9% etiķa uz litru ūdens. Uzkarsēju sālījumu līdz vārīšanās temperatūrai un noņemu no uguns. Tagad burkās otro reizi ieleju verdošu sālījumu.
Lasi vēl: CSDD ievieš jaunu apkalpošanas kārtību: ”Mums šī sistēma ļoti palīdzēs”
Burkas aizveru ar vākiem, apgriežu un atstāju nostāvēties, līdz tās pilnībā atdziest. Šīs burkas uzglabā virtuves skapītī. Plūmes var nobaudīt pēc 2-3 dienām. Noteikti tās pagatavojiet – lieliska uzkoda, ziemā ar gaļu – ļoti garšīgas.
0,5 burciņām:
- Diļļu lietussargs – 1 gab.
- Pētersīļu lietussargs – 1 gab.
- Diļļu zaļumi – vairāki zariņi
- Pētersīļi – zariņš
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Pipari – 7-8 zirnīši
- Plūmes – tik daudz, cik der
Sālījums:
- Ūdens – 1 l
- Sāls – 50 g
- Cukurs – 200 g
- Etiķis 9% – 100 ml