Es uz visiem laikiem atbrīvojos no sūkļiem trauku mazgāšanai: atradu maksimāli lētu veidu, kā tos aizvietot

Iepriekš es, tāpat kā daudzi, izmantoju sūkļus trauku mazgāšanai. Galu galā mēs katru dienu gatavojam un ēdam, kas nozīmē, ka sūkļi visu laiku kļūst netīri un tiem ir nepieciešama diezgan bieža nomaiņa.

Daži cilvēki apstrādā sūkļus ar verdošu ūdeni, lai iznīcinātu baktērijas, un turpina tos lietot. Tomēr tas neatrisina pārtikas atlieku problēmu, kas iestrēgst sūklī. Verdošs ūdens nespēs pilnībā atbrīvoties no šādiem netīrumiem.

Pēc kāda laika sūklis izskatās briesmīgi. Tam ir ne tikai nepatīkami pieskarties, bet arī izmantot trauku mazgāšanai.

Nolēmu pamēģināt vienreizējās trauku lupatas, kuras bieži var atrast veikalos. To galvenā priekšrocība ir tā, ka pēc lietošanas tās var vienkārši izmest. Tas ir ērti. Taču šīs lupatiņas ir ļoti mīkstas, un tās ir grūti izmantot, lai noņemtu aplikumu no kafijas vai tējas. Jums ir jāizmanto papildu tīrīšanas līdzekļi ar abrazīvām daļiņām.

Jau biju zaudējusi cerību, meklējot piemērotu sūkli trauku mazgāšanai, bet liktenis man radīja jaunu ideju.

Kādu dienu draudzene uzaicināja mani ciemos pie sevis vasarnīcā. Nolēmām uzcept šašliku un baudīt atpūtu prom no pilsētas burzmas. Kad bija pienācis laiks notīrīt galdu, es atklāju, ka viņai virtuvē nav ne piemērotu lupatiņu, ne sūkļu. Tā vietā viņa man paslidināja tilla gabalu. Pēc viņas teiktā, viņa izmantoja tillu kā lētu variantu trauku mazgāšanai.

Nolēmu pamēģināt mazgāt traukus ar tillu un biju patīkami pārsteigta par rezultātu. Mazgāšanas līdzeklis labi putoja uz tilla, un patēriņš bija apmēram tāds pats kā lietojot parasto sūkli.

Tills īpaši labi tīrīja glāzes un krūzes. Viņš viegli noņēma aplikumu no tējas un kafijas, pat neizmantojot papildu līdzekļus. Tills bija diezgan stingrs un nezaudēja savu formu pat saskaroties ar ūdeni.

Pēc šīs pieredzes es nolēmu izmantot tillu kā trauku mazgāšanas sūkli. No tilla nogriezu nelielu strēmeli, kārtīgi pārlocīju uz pusēm un vidū apsēju ar auklu. Izrādījās ērta un efektīva mazgāšanas lupatiņa.

Arī interesanti: Skudras vairs nebojā manu dārzu: tikai dažas piles un ne miņas no skudru pūžņa

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment