Es vairs necepu un nevāru olas (izcila, veca recepte) Nekad neesmu ēdusi garšīgākas olas

Jūs, visticamāk, vēl neesat gatavojuši olas pēc šīs receptes! Olas var ne tikai cept vai vārīt, bet arī pagatavot pavisam neparastā veidā. Šī ir sena un sen aizmirsta recepte. Tas ir ļoti vienkārši un ļoti garšīgi…

Pārejam pie ēdiena gatavošanas:

1.Stundu pirms gatavošanas olas jāizņem no ledusskapja (pirms gatavošanas olām jābūt istabas temperatūrā). Olas vārīsim cepeškrāsnī (garšu tas būtiski neietekmēs). Olas liku līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm.

2. Pēc 20 minūtēm izslēdziet cepeškrāsni un atstājiet olas dzesēšanas krāsnī vēl uz 15-20 minūtēm (olas nevajag uzreiz izņemt, tām vajadzētu atpūsties). Gatavojot olas sāk izdalīt mitrumu (skat. foto).

Lasi vēl: Garšīgā vistas zupiņa ar olu un nūdelēm: mana mīļākā omītes recepte

3. Pēc cepšanas baltums kļūst tumšāks, un dzeltenums kļūst gaišāks. Šādi pagatavotām olām ir bagātīgāka garša nekā vārītām.

Neticami gardi “slinkie” belaši! Mūsmājās tie pazūd no galda acumirklī, pat nepaspēj atdzist!

4. Šādi izskatās ola šķērsgriezumā.

Vārdos nevar aprakstīt olu garšu. Tas ir ĻOTI garšīgi!

Lasi vēl: Redzēju, kā japāniete mazgā spoguli, logus. Nolēmu pamēģināt. Rezultāts pārspēja manas cerības

Mēģiniet cept, vārīt olas un ierakstiet savu viedokli komentāros.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment