Es vairs neizmantoju eļļu, lai izceptu bekonu: kāds pieredzējis šefpavārs man atklāja vienu pavisam ikdienišķu sastāvdaļu izcilam rezultātam

Nav nekā mājīgāka par lēnu rītu, kad ir laiks palutināt sevi ar gardām brokastīm, tomēr daudzi no mums neapzināti padara bekona gatavošanu sarežģītāku, nekā tam vajadzētu būt.

Mēs bieži vien mēdzam bekonu cept pannā, pievienojot eļļu vai sviestu, taču patiesībā šim produktam jau dabiski ir pietiekami daudz tauku, lai tas kļūtu kraukšķīgs bez jebkādām papildu piedevām. Kad bekonu cep parastā eļļā, karstums iedarbojas pārāk strauji – gaļas taukainās maliņas bieži vien apdeg, kamēr pati gaļa paliek sīksta vai nepietiekami izcepusies.

Turklāt eļļas izmantošana rada pamatīgu nekārtību virtuvē, jo karstie tauki šļakstās uz visām pusēm, atstājot spēcīgu aromātu, kas mēdz ieēsties pat drēbēs. Pirms kāda laika sarunā ar kādu pieredzējušu šefpavāru es uzzināju, ka no šīm problēmām var pavisam vienkārši izvairīties, ja vien talkā ņem vienu pavisam ikdienišķu produktu, kas atrodas katrā virtuvē.

Negaidītais palīgs ideālam rezultātam

Sākotnēji es biju visai skeptiska par domu, ka bekonu var padarīt kraukšķīgāku, izmantojot parastu ūdeni, taču, pamēģinot šo metodi pati, biju patīkami pārsteigta par rezultātu. Šefpavāra skaidrojums bija vienkāršs: ūdens palīdz gaļai uzkarst vienmērīgāk un palēnina gatavošanas procesu tieši tik daudz, lai bekona dabīgie tauki paspētu pareizi izkust.

VIDEO:

Kamēr ūdens pannā lēnām iztvaiko, gaļa gatavojas saudzīgi, nevis uzreiz apdeg tiešā saskarē ar karsto pannu un eļļu. Tas nodrošina, ka katra šķēlīte būs nevainojami zeltaina un kraukšķīga visā tās garumā, nevis tikai malās, turklāt bez lieka eļļainuma un smaguma sajūtas.

Kā pareizi pagatavot bekonu ar ūdeni

Lai sasniegtu šo izcilo rezultātu, process jāsāk pavisam mierīgi. Bekona šķēlītes jākārto aukstā pannā vienā slānī, lai tām būtu vieta, kur vienmērīgi izcepties. Ja gatavojat lielākai ģimenei, labāk to darīt vairākos piegājienos, lai panna netiktu pārpildīta. Pēc tam pannā jāielej pavisam nedaudz ūdens – tieši tik daudz, lai tas nosegtu pannas apakšu un viegli apņemtu gaļu. Tad ieslēdz vidēju uguni un ļauj ūdenim pamazām uzsilt.

Rezultāts, kas priecēs katru rītu

Kad ūdens sāk lēnām iztvaikot, bekons sāk cepties savos dabīgajos taukos. Brīdī, kad panna sāk patīkami čurkstēt, šķēlītes ir jāapgriež otrādi un uguns nedaudz jāsamazina, ļaujot gaļai iegūt kāroto kraukšķīgumu. Šāda gatavošanas metode neprasa nekādus papildu izdevumus, jo viss nepieciešamais jau ir pieejams pie izlietnes krāna.

Rezultātā bekons sanāk bagātīgs, trausls un neticami gards, padarot jūsu brokastu maizi vai olu kulteni par īstu baudījumu. Kopš esmu izmēģinājusi šo pavāra ieteikumu, esmu pilnībā aizmirsusi par eļļas izmantošanu, jo šis vienkāršais atklājums ir mainījis manu priekšstatu par to, cik viegli var sasniegt nevainojamu rezultātu.