Es vairs nevāru un necepu pelmeņus, bet gatavoju tos pēc vecmāmiņas receptes – īpašie pelmeņi pannā

Tādus pelmeņus nebūsiet tik tiešām ēduši un tagad dalos ar šo recepti.  Viena no galvenajām sastāvdaļām šajā ēdienā, bez pašiem peļmeņiem ir sīpols. 

 

Cepti sīpoli un sautēti pelmeņi ir tik gards salikums, jo: Garšas harmonija – saldenie, karamelizētie sīpoli perfekti papildina sulīgos, mīkstos pelmeņus. Umami spēks – gaļas (vai cita pildījuma) sulīgums un sīpolu bagātīgā garša rada dziļu, piepildītu garšu buķeti.

Lasi arī: Belaši ar bērnības garšu – pavisam vienkārša recepte

Sautēti pelmeņi paliek īpaši maigi, un kopā ar sīpoliem tie izkūst mutē. Ceptu sīpolu smarža ir neatvairāma un piešķir ēdienam mājīgumu. Vienkārši un sātīgi – ideāls komforta ēdiens, kas neprasa daudz sastāvdaļu, bet sniedz maksimālu garšu baudījumu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās

 

Pagatavošanas recepte:

Sasmalciniet smalki vienu sīpolu un 1 minūti apcepiet augu eļļā.

Sarīvē vienu burkānu un kopā ar sīpolu 3 minūtes apcep pannā.

Sagrieziet vienu kartupeli salmiņos un ievietojiet pannā, cepiet 1 minūti.

Pievieno pāris ēdamkarotes tomātu pastas, sāli, lauru lapu, saspiestu ķiploku un 1,5 litrus ūdens un ieliek 1 kg pelmeņu iepakojumu. Aizver ar vāku un sautē, līdz pelmeņi ir gatavi, 15-20 minūtes.

Pasniedz vakariņās. tas ir ļoti sirsnīgs un garšīgs!

Sastāvdaļas:

1 iepakojums pelmeņu (900 gr).
Sīpols – 1 gab.
Burkāni – 1 gab.
Kartupeļi – 1 gab.
Tomātu pasta – 2 ēd.k.
Ķiploki – 1 daiviņa
Sāls
Lauru lapa
Ūdens

 

Labu apetīti!