Es vairs nevāru un necepu pelmeņus, jo gatavoju tos pēc vecmāmiņas receptes – īpašie pelmeņi pannā

Šādi gatavotus pelmeņu jūs noteikti vēl nebūsiet nogaršojuši, un tagad vēlos padalīties ar šo īpašo recepti. Viena no galvenajām sastāvdaļām šajā ēdienā, līdzās pašiem pelmeņiem, ir sīpoli.

Cepti sīpoli kopā ar sautētiem pelmeņiem veido neticami gardu kombināciju, jo:
Garšu saskaņa – saldenie, karamelizētie sīpoli lieliski papildina maigos un sulīgos pelmeņus.
Umami efekts – gaļas (vai cita pildījuma) sulīgums kopā ar sīpolu intensīvo garšu rada bagātīgu un piepildītu garšu buķeti.

Lasi arī: Pārdevēja no Dobeles atklāja kā veikalā ietaupīt vairāk naudas: ”Ejot iekšā atceries par galveno noteikumu”

Sautēti pelmeņi paliek īpaši maigi, un kopā ar sīpoliem tie izkūst mutē. Ceptu sīpolu smarža ir neatvairāma un piešķir ēdienam mājīgumu. Vienkārši un sātīgi – ideāls komforta ēdiens, kas neprasa daudz sastāvdaļu, bet sniedz maksimālu garšu baudījumu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās

 

Pagatavošanas recepte:

Sasmalciniet smalki vienu sīpolu un 1 minūti apcepiet augu eļļā.

Sarīvē vienu burkānu un kopā ar sīpolu 3 minūtes apcep pannā.

Tālāk seko solis, kas ir ļoti svarīgs, lai veidojas pilnīga garša!

 

 

Sagrieziet vienu kartupeli salmiņos un ievietojiet pannā, cepiet 1 minūti.

Pievieno pāris ēdamkarotes tomātu pastas, sāli, lauru lapu, saspiestu ķiploku un 1,5 litrus ūdens un ieliek 1 kg pelmeņu iepakojumu. Aizver ar vāku un sautē, līdz pelmeņi ir gatavi, 15-20 minūtes.

Pasniedz vakariņās. tas ir ļoti sirsnīgs un garšīgs!

Sastāvdaļas:

1 iepakojums pelmeņu (900 gr).
Sīpols – 1 gab.
Burkāni – 1 gab.
Kartupeļi – 1 gab.
Tomātu pasta – 2 ēd.k.
Ķiploki – 1 daiviņa
Sāls
Lauru lapa
Ūdens

Mīkstie pelmeņi kopā ar maigiem, sautētiem kartupeļiem rada perfektu tekstūras un garšas kombināciju. Sautēšanas laikā kartupeļi izdala cieti, padarot buljonu biezāku un aromātiskāku, kas piešķir ēdienam īpašu sātīgumu.

Labu apetīti!